Wanneer de dagen kouder worden en het officieel winter wordt, dan realiseren we ons ook dat de kerstdagen er weer aan komen. Op veel plekken heb je dan ook gezellige en drukke kerstmarkten, met warme chocolademelk, glühwein en leuke kerst gerelateerde spullen. Hoewel je denkt dat een kerstmarkt niet erg bijzonder kan zijn, is er een kerstmarkt in Europa die alle kerstmarkten overtreft: namelijk de kerstmarkt in het Duitse Düsseldorf.

Mocht je in het steeds kouder wordende najaar niet veel op je kalender hebben staan, dan is het misschien leuk om een dag of een weekend lang een van de mooiste kerstmarkten in Europa te bezoeken. Of je nu jong of minder jong bent, als familie reist of in je eentje: Het is het sowieso waard om de kerstmarkt een bezoekje te komen brengen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Over de Düsseldorf Kerstmarkt

Vanaf 21 november tot 30 december staat de kerstmarkt open voor publiek, met als uitzondering 24 november en 25 december. Je hebt kerstmarkten in Keulen of Aken die wellicht groter zijn, maar de charme van de kerstmarkt in Düsseldorf is juist dat het wat intiemer is. Niet alleen dat: vanaf Brussel is het ook maar iets meer dan twee uurtjes met de auto. Je kunt er dus makkelijk een dagje uit van maken, zonder overnachtingen te hoeven regelen. Zo blijft er extra geld over voor leuke kerstcadeautjes en lekker eten op de kerstmarkt.

Op zes verschillende pleinen staan er allerlei kramen met leuke kerstspullen, heerlijke Glühwein en bovendien lekker en typisch winters eten. Onderweg naar de verschillende pleinen hoef je je ook niet te vervelen en is het vooral ‘s avonds erg sfeervol, aangezien de kastanjebomen bekleed zijn met sierlijke verlichting.

Kerstmarkt Dusseldorf


Attracties

Tijdens de kerstmarkt is er voor het publiek een relatief grote schaatsbaan aanwezig, zeer handig aangezien je bij een kleinere baan al snel tegen andere mensen op kunt botsen. De baan is meestal te vinden op het Gustaf Grundgens plein en is ongeveer 450 vierkante meter: prima te doen dus! Tussen het schaatsen door kun je opwarmen en tot rust komen met een, uiteraard, heerlijk glaasje Glühwein of een lekkere kop warme chocolademelk.

Mocht je het liever rustig aan willen doen, dan kun je op een speciale plek genieten van  de omgeving, waar je een mooi uitzicht hebt over Düsseldorf en de Rijn, een van de langste rivieren van Europa. De speciale plek voor dit uitzicht is in het reuzenrad op de kerstmarkt. Het biedt namelijk een mooie kans om de Rijn en de omgeving van Düsseldorf in kerstsferen te bekijken van hogeraf. Geniet vooral van alle mooie lichtjes!

Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen om zich niet te vervelen: er is namelijk een plein ingericht voor kleine kindvriendelijke attracties en een poppentheater. De kerstmarkt in Düsseldorf is dus ideaal voor het hele gezin: van jong tot oud. De verschillende pleinen in Düsseldorf bieden voor ieder wel wat wils en zijn overal anders. Tijdens een dagje kerstmarkt heb je ongeveer 7 pleinen waar veel te doen is, dus er is genoeg georganiseerd om je dag compleet te maken en dezelfde dag met een voldaan gevoel weer terug naar huis te rijden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be