Een kerstmarkt is nergens ter wereld zo leuk als in Duitsland zelf, zegt men wel eens. En misschien klopt dat ook wel, want de sfeer op deze kerstmarkten is weergaloos. Dat geldt ook voor de kerstmarkt in Keulen.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat kun je verwachten op de kerstmarkten in Keulen?

Natuurlijk ga je hier de bekende Lebkuchen proeven en waag je je aan de glühwein. Eigenlijk heb je het over meerdere kerstmarkten in Keulen, want je vindt kraampjes op diverse plaatsen in de stad. Naast lekkere dingen kun je er ook allerlei hebbedingetjes kopen. Veel daarvan staat in het teken van kerst: kerststalletjes, hangers voor de kerstboom of grote sterren met licht die je voor het raam kunt hangen. Maar er zijn ook andere producten, zoals pantoffels en home deco.

De diverse kerstmarkten in Keulen

Vooral de kerstmarkt bij de Kölner Dom is uitgebreid, maar ook op de Neumarkt en op de Rudolfplatz worden bijvoorbeeld kerstmarkten gehouden. Wij hebben de belangrijkste kerstmarkten van Keulen voor je op een rij gezet met hun bijzonderheden.

Kerstmarkt bij de Kölner Dom

De kerstmarkt bij de Kölner Dom is de grootste van alle kerstmarkten van Keulen. Dat is ook logisch, want deze plaats is heel centraal gelegen. Het plein ligt eigenlijk naast het station en is daardoor voor iedereen goed bereikbaar. Het is de meest bezochte kerstmarkt van heel Duitsland. In 2015 kon deze kerstmarkt rekenen op maar liefst 5 miljoen bezoekers.

Kerstmarkt op de Neumarkt

Ook de kerstmarkt op de Neumarkt is speciaal. Deze vind je op loopafstand van de Kölner Dom. De kerstmarkt doet vooral denken aan een wit wonderwinterland. Alles staat in het teken van engelen en zelfs de kraampjes hebben witte versiering. De producten zijn vergelijkbaar met die op de grote kerstmarkt.

Kerstmarkt in de Altstadt

De Altstadt is zeker een aanrader. Je zal hier niet alleen genieten van de kerstmarkt, maar ook van de prachtige gebouwen die er staan. Een stukje historie en dat is ook waar de markt zelf over gaat. Hier waan je je even terug in de tijd. Het thema van deze markt is namelijk ‘Keulse sagen en legendes’. Spannend voor kids, leuk voor volwassenen. Bovendien vind je hier ook een grote ijsbaan, waar zowel jong als oud zich kan vermaken.

Kerstmarkt op de Rudolfplatz

Om nog even in de verhalen te blijven, zou je van de kerstmarkt in de Altstadt naar de Rudolfplatz kunnen gaan. Hier staat alles namelijk in het teken van de gebroeders Grimm. En wie heeft er nu in zijn jonge jaren niet genoten van de sprookjes van Grimm? Op deze kerstmarkt kun je het beleven!

Kleinere kerstmarkten

Er zijn nog een aantal andere kerstmarkten te vinden in de stad, maar die zijn beduidend kleiner dan de bovenstaande. Bovendien zijn ze vaak wat minder makkelijk bereikbaar, omdat ze wat verder van het centrum liggen. Maar mocht je er geen genoeg van krijgen, dan kun je zeker een kijkje gaan nemen bij de haven. Daar is namelijk een kerstmarkt waar je volop verklede matrozen tegenkomt. Ook de Christmas Avenue wordt ruim bezocht. Reis je met kinderen? Dan is de kerstmarkt in het stadspark een aanrader. Deze is namelijk helemaal gericht op kinderen en voor hen valt er van alles te beleven.

Wanneer zijn de kerstmarkten van Keulen?

Keulen kerstmarkt

Zoals met alle kerstmarkten in Europa wordt er al vroeg aan de voorbereidingen begonnen. De eerste kramen worden vaak half november al neergezet. De kerstmarkten duren dan tot eind december. Sommige duren zelfs tot begin januari.

Hoe is het weer in Keulen tijdens de kerstmarkten?

Het weer in Keulen is vergelijkbaar met het weer in België, dus een echte voorspelling valt er niet te maken. In de wintermaanden kan het nu eenmaal zowel zonnig zijn, als regenachtig. Maar er kan ook flink sneeuw vallen in deze periode en dat maakt de kerstmarkten echt sprookjesachtig. Kijk altijd ongeveer een week voor je geplande vertrek wat het weerbericht aangeeft. Je kunt je koffer het beste op het laatste moment inpakken, zodat je kleding warm genoeg is en aangepast is op het actuele weerbericht.

Van welk vervoer kan ik gebruikmaken in Keulen?

Misschien wil je van kerstmarkt naar kerstmarkt gaan en vind je het toch net te ver om die afstand te lopen. In principe kun je daarvoor het beste de metro nemen. De afstanden zijn vaak relatief kort en de metro heeft veel stops, waardoor je dichtbij de volgende kerstmarkt uit kunt stappen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be