Denk je aan een stedentrip, dan denk je wellicht niet direct aan Düsseldorf. Dat hier een groot vliegveld ligt zullen veel mensen wel weten, maar er zijn genoeg redenen om ook het centrum van deze stad op te zoeken. Düsseldorf is een stad waar het zeker niet aan sfeer ontbreekt. Hierbij ligt het ook nog eens dicht bij België, waardoor je er makkelijk een weekendje naartoe kunt met de auto.

Het is lekker dichtbij

Voor de zekerheid van een aangename temperatuur hoef je hier niet heen te gaan, aangezien Düsseldorf ongeveer een uurtje van de grens met België vandaan ligt en de klimaatverschillen dus minimaal zijn.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Aan de andere kant zorgt deze korte afstand er wél voor dat je makkelijk op en neer kunt naar deze stad. Voor een korte citytrip is deze bestemming dus zeer geschikt, zonder dat je in een vliegtuig hoeft te stappen. Ook weleens fijn! Düsseldorf is goed bereikbaar met de auto maar het is ook zeker mogelijk om met de trein te reizen.

Het is een gezellige stad

Zodra het weer het toelaat, is het gezellig druk in de stad. Het centrum loopt vol met toeristen en locals die wat gaan drinken op een terrasje, of even rond willen lopen door het gezellige centrum. Aan barretjes, cafés en restaurantjes is hier zeker geen gebrek.

Voor nog meer restaurants en biertenten ga je naar de Rijnoeverpromenade. Ten eerste is het mooi om langs het water te lopen, en ten tweede kun je hier heerlijk genieten van een biertje en een hapje. De maaltijden die hier worden geserveerd zijn vaak redelijk simpel, maar wel vol van smaak. Perfect dus voor wanneer je even een lekkere maar niet al te uitgebreide maaltijd wil nuttigen.

Bij zonsondergang wordt alles nog mooier en gezelliger, dus ga niet te snel weg.

Er is genoeg te doen

Dusseldorf

Eet een ijsje terwijl je over de rivier kijkt, of ga naar één van de vele activiteiten die worden georganiseerd in de stad. Er is altijd wel wat te doen. Om alvast een idee te kijken, kun je op deze site veel informatie krijgen. Er staan ook mooie foto’s op om je voor te bereiden op je bezoek.

Zoals in sommige andere steden kun je ook in Düsseldorf met de boot rondvaren. Je ziet de stad zo van een hele andere kant. Dus ook wanneer je hier al eerder bent geweest, is het leuk eens in een bootje te stappen. Bij de Rijnoeverpromenade zie je al vele bedrijven die deze boottochten organiseren. Kaartjes kun je ter plaatse kopen, en meestal hoef je niet lang te wachten tot er een boot vertrekt. Vaak kun je zelfs aan boord eten en drinken bestellen, dat is dus extra genieten!

Lees ook: De vele voordelen van de DüsseldorfCard

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be