Op slechts 1,5 uur rijden van Antwerpen is in de donkere dagen voor de kerst de kerstmarkt in Aken het perfecte uitje voor een dagje weg. Deze bestaat al sinds de jaren ‘70 en zowel het aantal bezoekers als het aantal kraampjes stijgt sinds die tijd nog steeds. Doordat de stad niet te groot is is dit een knusse, gezellige kerstmarkt met veel kraampjes. Hier vind je niet alleen lekkernijen zoals glühwein, Bratwurst, aardappelpannenkoeken en crêpes; ook zijn er veel kerstversieringen en leuke cadeautjes voor je geliefden te vinden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten voor een dagje uit naar deze mooie kerstmarkt.

Praktische informatie

De kerstmarkt is dit jaar geopend van 23 november tot en met 23 december. Iedere dag kun je van 11 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds deze markt bezoeken. Een uitzondering hierop is de laatste dag, 23 december. Dan sluit de kerstmarkt om 20.00 uur.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Je vindt de kerstmarkt in de omgeving van het stadhuis van Aken, op de markt en in de omgeving van de Dom. Ook zijn er twee kleinere kerstmarkten te vinden in de winkelstraten.

Ieder jaar bezoeken zo’n 1,5 miljoen mensen de kerstmarkt in Aken. De meeste bezoekers komen, zoals je zou verwachten, uit Duitsland, maar de kerstmarkt is inmiddels ook populair onder Fransen, Nederlanders en Belgen.

Aken is snel bereikbaar met de trein of de auto. Let wel op als je van plan met om de stad met de auto te bezoeken: Aken valt namelijk binnen een Milieuzone (Umweltzonen). Dit wil zeggen dat een Milieusticker (Umweltplakette) verplicht is voor de auto. Deze kun je voor vertrek kopen voor € 15,00 door naar een van de zes Dekracentra te gaan of door telefonisch of via e-mail contact op te nemen met een van de kantoren van Dekra in België. Als je toch zonder een geldige Milieusticker naar Aken rijdt riskeer je namelijk een boete van € 80,00.  

Aken bij zonsondergang

Tip

Probeer bij een bezoek aan de Akense kerstmarkt ook eens een Akense Print. Dit is een pop gemaakt van kruidkoek. Deze ziet er niet alleen leuk uit maar is ook nog eens erg lekker! Daarnaast is er nog ander kerstgebak, ‘dominostein’, ‘lebkuchen’ en ‘spitzkuchen’, speculaas en marsepeinbroden te vinden. Akense makers verspreiden deze over de hele wereld dus ze zijn ook buiten Aken te vinden maar ze smaken hier uiteraard wel het beste, wanneer ze net vers uit de oven komen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be