Düsseldorf is een vrij grote stad. Er zijn veel musea, galerijen en andere plekken die je misschien wil bezoeken, maar je vindt het misschien ook handig om er makkelijk te komen in plaats van alles lopend te doen. Mocht je binnenkort dus naar Düsseldorf afreizen en voordelig alles willen zien, dan is het altijd handig om de DusseldorfCard aan te vragen. Vooral wanneer je met meerdere mensen reist is het fijn om wat extra korting te krijgen. Zo blijft er wat geld over voor een lekker etentje of wat leuke souvenirs.

Wat houdt het in?

De DüsseldorfCard is beschikbaar voor individuele reizigers of voor groepen (3 volwassen) / families (2 volwassen + 2 kinderen tot max 14 jaar). De kaarten zijn voor een beperkte duur te gebruiken en zijn in versies te vinden vanaf 24 uur tot maximaal 96 uur. Hoe lang je de kaart ook wil gebruiken, je zult er al snel profijt van hebben. De prijs voor de kaart haal je er in principe vrij snel uit, want er zijn veel musea of rondleidingen die korting geven aan mensen die een DüsseldorfCard bezitten. Niet alleen dat: je mag ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer! Je kunt dus handig tussen musea en plekken waar je korting krijgt reizen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Enkele plekken die je kunt zien met de DüsseldorfCard

Een museum waar je gratis naar binnen kunt op vertoon van de DüsseldorfCard is het Goethe museum. Goethe was een Duitse kunstenaar en schrijver uit de 19e eeuw. Zijn museum is bovendien gevestigd in een jachtslot uit de 18e eeuw, wat het dus dubbel zo historisch maakt. Je kunt daar niet alleen de werken van Goethe bekijken en over hem leren, maar ook over het jachtslot waar het museum is gevestigd.

Duesseldorf

Remise

Bij Remise krijg je 10% korting op een rondleiding door een museum waar autoliefhebbers wellicht helemaal weg van zullen zijn. Gevestigd in een oude remise toen de treinen nog getrokken werden door locomotieven, vind je nu alles wat met klassieke auto’s te maken heeft. Je vindt er ook garages en restaurants en zelfs onderdelen voor zulke auto’s.

Tour door Altstadt

Je krijgt 10% korting op een rondleiding door de Altstadt (oude stad) van Düsseldorf. In de volksmond wordt dit ook wel de langste bar van de wereld genoemd. Dit komt omdat er ongeveer 260 kroegen, cafe’s, restaurants en nog veel andere dingen zijn gevestigd. Daar blijft het bij de rondleiding niet bij, want er zijn ook enkele bezienswaardigheden zoals de Sint Lambertuskerk.
Voor meer informatie over de DüsseldorfCard, waar deze geldig is, en om deze aan te vragen, kun je even een kijkje nemen op de betreffende internetpagina (https://www.duesseldorf-tourismus.de/en/duesseldorfcard/).

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be