Luxemburg is één van onze buurlanden en is het op één na kleinste land van de Europese Unie. De hoofdstad is Luxemburg en de officiële talen zijn Luxemburgs, Frans en Duits. Betalen kan in dit land met de euro.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het klimaat

Met een gematigd zeeklimaat zijn de zomer en winter in Luxemburg niet extreem. Het is er nooit echt warm, maar ook nooit echt koud. Het zuiden van het land ligt wel vaak bedolven onder de sneeuw, wat het de perfecte bestemming voor een skivakantie maakt. In mei en juni heb je de meeste zon, maar juli en augustus zijn de warmste maanden.

De bezienswaardigheden

Binnenstad van Luxemburg

De Burg Beaufort vind je terug in de gemeente Beaufort. De ruïnes van deze burcht torenen zo’n 35 meter boven het dorp uit en zijn openbaar toegankelijk. De staat heeft een aantal stukken gerestaureerd, dus je kan hem weer in zijn volle glorie bewonderen.

Om prachtige wandelingen te maken, kan je zeker in Berdorf terecht. In en rond dit stadje zijn heel wat paden aangelegd om de mooie natuur te ontdekken. Velen daarvan lopen door nauwe rotsen en brengen je naar sublieme uitkijkpunten. Je kan hier ook de Hohllay bezoeken. De Hohllay is een handgemaakte grot waar vroeger stenen uitgekapt werden voor nabije bouwwerken.

De Chemin de la Corniche is “het mooiste balkon van Europa”. In de hoofdstad Luxemburg werd deze straat in de 17de eeuw aangelegd. Het is de ideale plaats om bijna heel Luxemburg in één oogopslag te bekijken. Perfect voor die volgende Instagrampost!

Zin om door een sprookje te wandelen? Dan moet je bij de Schiessentümpel zijn. Dit is de hoogste waterval in Luxemburg en bestaat uit 3 delen. Je kan via een bruggetje over de waterval lopen en het spektakel van bovenaf bewonderen.

Ook de kasteelruïne in Esch-sur-Sûre doet je meteen dromen. Het kasteel werd in de 10de eeuw gebouwd en staat hoog boven het dorp. Bovenop de ruïnes heb je dus een prachtig zicht over de hele stad en de nabijgelegen rivier. ’s Avonds wordt het kasteel mooi verlicht, wat het allemaal nog magischer maakt.

In de hoofdstad kan je ook het Fort Thüngen bezoeken. Dat is volledig gerestaureerd en binnenin vind je een museum over de militaire en nationale geschiedenis van het land. Langs het fort loopt ook een 4 kilometer lange wandelroute, het Circuit Vauban. Die brengt je van het oosten van de Oude Stad tot in de wijk Kirchberg.

Zo zie je maar, in dit piepkleine landje valt toch veel te beleven! Wil je er zelf eens naartoe? Klik dan hier om je vakantie te boeken

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be