Het Groothertogdom Luxemburg mag dan na Malta het kleinste land zijn binnen de Europese Unie, toch heeft dit land enorm veel te bieden. Wellicht is dit, naast het feit dat het secretariaat van het Europees Parlement hier gevestigd is, wel de reden dat bijna een kwart van de inwoners van dit land niet oorspronkelijk uit Luxemburg komen. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of shoppen, voor ieder is wat wils te vinden in dit mooie land. Hier geven we je een klein overzicht van wat je mogelijk allemaal kan ervaren tijdens een bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg.

Cultuur

Als je aan Luxemburgse cultuur denkt denk je vast aan de oude kastelen en vestingen waar het land bekend om staat maar er zijn ook vele musea en prachtige architectuur te bewonderen. Zoals haar bevolking is ook het land zelf zeer divers en multicultureel. Dit komt ook naar voren in de vele feesten en tradities die hier plaatsvinden die uniek zijn in de wereld.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een aanrader om te bezoeken is het Musée National d’Histoire et d’Art in Luxemburg Stad. Hier vind je een mix van zowel Luxemburgse schilderkunst uit de 18e en 20e eeuw, sculpturen van Auguste Trémont en Lucien Wercollier en ook hele moderne, originele kunstcollecties.

Ben je geïnteresseerd in de cultuur van Luxemburg? Denk er dan eens over na om de Luxembourg Card aan te schaffen voor je trip. Hiermee krijg je gratis toegang tot 60 culturele plaatsen in Luxemburg en de Grootregio.

Natuur

Groothertogdom Luxemburg

Luxemburg heeft een hele diverse natuur. Je vindt er zowel vlaktes als bossen, meren als rivieren. Je weet nooit wanneer je weer een pittoresk dorpje, een ruïne of een adembenemend uitzicht tegen gaat komen. Op veel plaatsen vind je ongerepte natuur waardoor dit de perfecte locatie is voor mooie wandel- of fietstochten, een romantische avondwandeling of een leuk uitstapje met het gezin.

Voor de fanatieke wandelaars bestaat er de Mullerthal Trail Route. Deze 112 km lange tocht voert je door veel verschillende landschappen. Hij is opgesplitst in 3 delen, waardoor het ook makkelijk is om slechts een deel van de route te volgen.

Shoppen

Ook bij het winkelen komt de diversiteit van Luxemburg weer duidelijk naar voren. Mede door de vele verschillende nationaliteiten die je in dit land vindt zijn hier veel bekende internationale labels te vinden evenals unieke boutiques.

De meest bekende stad is uiteraard Luxemburg Stad, maar ook steden als Esch-sur-Alzette en Diekirch zijn het bezoeken waard.

Elke stad heeft een eigen, uniek karakter en lijken gemaakt om rustig doorheen te slenteren door de vele voetgangerszones. Een waar shoppers paradijs dus!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be