Newcastle is een stad gelegen in het Noordoosten van Engeland en heeft bijna 300.000 inwoners. De stad heeft hetzelfde imago dat andere steden in Engeland ook hebben. Newcastle zou grijs en grauw zijn en naast het voetbal is er weinig te beleven. Dit is absoluut niet waar, want het laatste decennium is er veel veranderd aan de stad. Newcastle werd eerst gezien als een saaie industriestad, maar de beleidsbepalers hebben het gebied omgetoverd tot een hippe bestemming waar toeristen graag naar toe willen komen.

Het hele jaar door worden er leuke festivals en evenementen georganiseerd die wellicht leuk zijn om te bezoeken als je in Newcastle op bezoek bent. Het eerste evenement waar je in april naartoe kunt gaan is het Royal Northern Sinfonia concert. Het concert wordt gehouden bij The Palace of Arts en je kunt hier terecht voor een lekker hapje, drankje en de leukste muziek van dit bekende orkest. Het hele jaar door worden er ook diverse festivals georganiseerd in Newcastle. Eén van de leukste festivals is het “This is Tomorrow Festival” dat op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2019 gehouden wordt in het Exhibition Park. Je kan hier onder andere Noel Gallagher’s High Flying Birds komen bewonderen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De leukste optredens

In 2019 kun je zeker in Newcastle terecht als je van leuke optredens houdt. Begin juni zullen de Spice Girls met hun comeback tournee in deze stad neerstrijken. Ze komen optreden in de wijk Sunderland. Voor de liefhebbers van theater is er ook genoeg te beleven in Newcastle. Tijdens de zomervakantie in augustus komt de award-winning musical Les Misérables in het Theatre Royal Newcastle voor. Gedurende 7 weken heb je de mogelijkheid om deze prachtige theatershow te bekijken in het stadstheater.

Sportevenementen in Newcastle

Newcastle United

Dit jaar is er op het gebied van sport ook genoeg te beleven in deze leuke stad. Het hele jaar door kun je een wedstrijd bezoeken van de profclub uit de hoogste divisie van het Engelse voetbal. Newcastle United speelt sinds enkele jaren weer mee in de Premier League en het St. James Park stadium is zeker de moeite waard om een keertje te bezoeken als er een wedstrijd aan de gang is.

Een ander sportevenement wat leuk is om te bezoeken is de Cricket World Cup die plaatsvindt op vrijdag 28 juni, maandag 1 juli en woensdag 2 juli 2019. De rugby fans kunnen het Engelse rugby team bewonderen in de interland tegen Italië op vrijdag 6 september. Het veld van het St. James Park wordt dan omgebouwd tot een rugby veld. Het is de eerste officiële rugby interland die sinds jaren weer gespeeld wordt in Newcastle. Er zijn in 2019 dus genoeg sportevenementen die je kunt bekijken tijdens je bezoek aan Newcastle!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be