Granada is een van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje. Dat is mede door het grote fort dat er te zien is, namelijk het Alhambra. Hoewel dat misschien voor velen de voornaamste reden is om de Spaanse stad te komen opzoeken, zijn er ook een aantal andere historische gebouwen en plekken in Granada te bezoeken die het net zo waard maken.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een advies is om Granada te bezoeken buiten het hoogseizoen, want voor de Alhambra moet je dan zeker weten in de rij staan en de al vrij compacte stad met veel inwoners kan dan erg druk worden. Ook is het in deze regio erg warm in de zomer. De lente is eigenlijk het perfecte moment voor een stedentrip naar het mooie Granada.

Generalife

Nee, het is geen woordgrapje met ‘general life’. Het zomerpaleis is een erfenis uit de Nasrid dynastie. Oorspronkelijk was deze ook verbonden met de Alhambra in Granada. Het paleis en de tuinen zijn tussen de 12e en 14e eeuw gebouwd en vernieuwd in de 20e eeuw. Een wandeling door de Generalife brengt je langs veel water en baden die werden gebruikt door moslims om zich te wassen voor het gebed. De tuinen en de architectuur zijn net als een kunstwerk gebouwd en daarom prachtig om te zien en te aanschouwen.

Kathedraal van Granada

Granada Kathedraal

Na de herovering van Spanje in de 15e eeuw door de Christenen, werd Granada een belangrijke stad binnen het rooms-katholieke geloof. In opdracht van Koningin Isabella I en koning Ferdinand II van Aragon werd de eerste steen gelegd. Beide zijn later begraven onder de kathedraal. De kathedraal werd uiteindelijk pas in de 18e eeuw voltooid. Vandaag de dag doet de kathedraal nog steeds dienst als waar het origineel voor was bedoeld, alleen kun je ook binnen de fraaie kunstwerken bekijken die er hangen. Dat niet alleen, de architectuur aan de buitenkant en aan de binnenkant zijn altijd prachtig om te aanschouwen.

Paleis van Karel de vijfde

In de 16e eeuw besloot Karel de vijfde zijn biezen te pakken en zijn complete huisvesting naar Granada te verplaatsen. Hoewel de bouw groots uitpakte, liep het niet helemaal lekker. Opstandingen en gebrek aan financiële middelen zorgen ervoor dat het paleis pas compleet wat na restauratie in de 20e eeuw. Thans wordt het paleis nu gebruikt voor het museum van de schone kunsten in Granada. Op hun website (http://www.museosdeandalucia.es/web/museosdeandalucia?redirect=S2_1.jsp&lng=en)  kun je de agenda checken van het museum en eventueel kaartjes kopen voor een bezichtiging of activiteit.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be