Sicilië is een prachtig eiland dat aan de zuidelijke punt van de Italiaanse laars ligt. Er wordt vaak gezegd dat het lijkt alsof het Italiaanse vaste land, met zijn karakteristieke laars vorm, het eiland een trap lijkt te geven. Misschien is het daarom dat het eiland zo weerbarstig en sterk is gebleken. Op Sicilië vind je namelijk vele zeer goed bewaard gebleven monumenten, die ver teruggaan in de tijd. De prachtige geschiedenis van het eiland zie je dan ook het beste als je de volgende monumenten bezoekt, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan.

Griekse architectuur in Valle dei Templi

Wil je de Griekse invloeden op Sicilië graag bekijken? De prachtige Griekse architectuur die je terugziet in de Valle dei Templi biedt je dat. Met zijn ruim 1300 hectare staat deze plek bekend als de grootste archeologische locatie ter wereld. Je vindt hier resten van zeven Griekse tempels die gebouwd zijn in de Dorische stijl. Een bezoek aan dit gebied is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de oude Grieken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Syracuse

Ooit was dit de machtigste stad van het Middellandse zeegebied. Er zijn nog vele monumenten die aan die tijd herinneren. Kom je naar Syracuse dan kan je niet alleen genieten van de prachtige dingen die zijn achtergelaten door oude beschavingen, maar ook van het helderblauwe water van de Middellandse zee. Syracuse is trouwens ook de geboortestad van de Griekse ingenieur Archimedes.

Castello della Zisa

Castle Scilla

Het Castello della Zisa is een van de vele bouwwerken op Sicilië die eraan herinneren dat dit eiland ooit hoorde bij het grote Arabische rijk. Het kasteel werd echter niet gebouwd door de Arabische heersers. Het was koning Willem I van Sicilië die Arabische bouwers inhuurde om het voor hem te bouwen. Als je vandaag de dag naar het kasteel komt zal je hier het museum voor Islamitische kunst vinden.

Monastero Benedettino

Kom ook zeker even naar dit grote Benedictijnse klooster, dat open is voor het publiek. Het is een van de grootste kloosters van Europa in zijn soort. Verschillende onderdelen van het klooster werden in verschillende periodes gebouwd. Tegenwoordig vind je een museum in het klooster. In dit museum leer je meer over het gebouw en hoe het gebouwd werd.

De mozaïeken

In de Villa Romana del Casale vind je iets wel heel bijzonders terug. Deze villa is zeer goed bewaard gebleven, zoals veel monumenten op Sicilië. Er zijn er echter weinig zo mooi. In deze villa vind je namelijk, naast de alledaagse dingen die bewaard zijn gebleven, ook prachtige mozaïeken. Deze beelden, verspreid door het huis, verschillende taferelen af. Deze mozaïeken zijn zo mooi dat deze ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst zijn gekomen.

Je ziet het, Sicilië heeft een schat aan historische schoonheid die je ergens anders niet vindt. Als je al twijfelt of je naar Sicilië zou moeten gaan, laat deze bezienswaardigheden jouw keuze dan wat makkelijker maken. De bezienswaardigheden die we hier hebben beschreven zijn overigens nog niet eens alles. Er is nog veel meer te zien op Sicilië.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be