Men denkt vaak dat het altijd warm is in Marrakech, maar dat is niet helemaal waar. Nu vraag je je zeker af wanneer het dan juist wel warm, of lekker fris is… Daar gaan we je hier antwoord op geven. Ook zeggen we je wat de beste periode is in het jaar om naar deze stad in Marokko te reizen.


De zomer in Marrakech, Marokko

In de zomer is het erg warm voor onze begrippen in Marrakech. Het kan zonder problemen gemiddeld 36°C worden. Vooral juli en augustus zijn zeer zonnige maanden, met de daarbij horende hitte. Het regent dan ook niet vaak in de zomermaanden, maar een bui is nooit helemaal uitgesloten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!


De winter en herfst-maanden in Marrakech

In de winter is het een stuk aangenamer qua temperatuur in deze mooie stad. Vooral wanneer je veel buiten de deur gaat doen, zoals een saharatocht, een wandeling door de stad of een trip naar het strand, zijn de winter- en herfstmaanden een echte aanrader. In oktober is het gemiddeld maximaal 27 graden, in november daalt deze gemiddelde temperatuur naar de 22 graden.

Januari is de koelste maand, de gemiddelde minimum temperatuur is dan 6 graden. Ook voor ons is dat nogal fris. In deze maand wordt het gemiddeld maximaal 18 graden. Dus in de middag is het wel lekker om een stadsbezoek te doen. Let wel op, want de dagen zijn natuurlijk een stuk korter in deze periode. Je kunt dus beter niet te laat beginnen met je bezichtigingen.


Wanneer kun je het beste Marrakech bezoeken?

Tenzij je goed tegen de hitte kunt, is het afgeraden om in juli en augustus te gaan. De UV index is in juni, juli en augustus 10+. Vooral als je met kleine kinderen reist is het dus aangeraden om de zon zoveel mogelijk te vermijden wanneer deze zo fel is.

Wil je wel van de warmte genieten, maar de hoogste temperaturen vermijden, ga dan in april, mei of september op vakantie naar Marrakech. De UV index is dan alsnog tussen de 8 en de 10, dus smeren is wel heel belangrijk.

Voor een actieve vakantie zonder al te hoge temperaturen zijn vooral maart en oktober erg interessant. De wintermaanden zijn ook goed te doen, maar de dagen zijn dan korter, en de temperaturen relatief laag in de ochtend en avond.


Tips voor je citytrip naar Marrakech

Smeer je meerdere malen per dag in met zonnebrandcrème met een SPF 50. Ook in de wintermaanden ligt de UV index tussen de 3 en de 6, en zorg je goed voor je huid door deze regelmatig in te smeren. Een zonnebril komt ook goed van pas in deze stad, want de felle zon kan erg lastig zijn, vooral in de zomer. Uiteraard dienen vooral jonge kinderen de juiste kleding te dragen, die zowel goed bedekt als luchtig is. Zo lopen ze minder kans op zonverbranding of zonnesteek. Een speciale kinder zonnebril is ook erg handig om de oogjes te beschermen tegen blijvende schade.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be