Barcelona is gelegen aan de Spaanse kust, aan de Middellandse zee om precies te zijn, en staat bekend om de mooie bezienswaardigheden en de drukbezochte stranden. Maar is het altijd lekker weer in Barcelona? In dit artikel vertellen we je welk weer je kunt verwachten per seizoen, en hoe warm het water gemiddeld wordt. 

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De zomer in Barcelona

In de zomermaanden is het erg warm in Barcelona, bijna altijd boven de 30 graden. Vooral in het centrum van de stad voel je de warmte, omdat deze tussen de gebouwen blijft hangen. De UV-index in ook zeer hoog in juni, juli en augustus; tussen de 8 en 10. Dat betekent dus dat je je goed tegen de zon moet beschermen. 

De kans op regen is in de zomerperiode zeer klein. Je hoeft dus geen regenkleding of paraplu mee te nemen. Als het toch een keer regent, zul je waarschijnlijk genieten van de plotselinge verkoeling. 

Zwemmen is in de zomer goed te doen, met zee temperaturen rond de 23 à 25 graden in juli en augustus. Ook in september is de zee vaak nog boven de 20 graden. 

Barcelona zomer

Qua activiteiten raden we natuurlijk een bezoek aan één van de stranden aan om tot rust te komen onder de Spaanse zon. Maar ook het centrum is zeker een bezoek waard. Omdat de temperaturen snel oplopen is het aan te raden om zoveel mogelijk activiteiten die buiten plaatsvinden (behalve het strand) in de ochtend of avond te doen. In de middag kun je bijvoorbeeld naar een museum, waar je de zon even kunt ontvluchten.

De herfst in Barcelona

Vanaf september wordt het al wat rustiger in de stad. Veel toeristen gaan dan weer naar huis. Dit is dus een fijn moment om de stad te bezoeken zonder overal in de rij te staan. Ook beginnen de temperaturen in september en oktober wat te dalen, wat het wandelen door de stad een stuk aangenamer maakt. 

De kans op regen is in de herfst het grootst. Er zal af en toe een flinke bui vallen. Echter regent het niet zo vaak meerdere dagen aan één stuk, waardoor je alsnog goed van je citytrip kunt genieten.

In september en zelfs oktober kun je nog lekker zwemmen in de Middellandse zee. In november daalt de temperatuur van het water naar gemiddeld 17 graden, en omdat het buiten dan soms ook nogal fris is, zal het niet zo druk meer zijn aan het water. In deze periode is een flinke strandwandeling trouwens wel lekker!

Als je bepaalde dingen buiten wil bezichtigen of bezoeken, kun je dit het beste in de middag doen. Door de herfstzon is het dan erg aangenaam om rond te lopen. Voor de vroege ochtenden en late avonden heb je misschien wel een vestje of dunne jas nodig.

De winter in Barcelona

In de winter ligt de UV-index tussen de 0 en 3, dus voor mensen die niet zo van die warme zon houden, is de winter een leuk moment om Barcelona te bezoeken. Er is minder kans op langdurige neerslag dan in de herfst, maar een flinke regenbui is zeker niet uit te sluiten. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 12°C, maar het kan soms ook een stuk koeler zijn. Denk hier dus aan bij het inpakken van je koffer.

Met de juiste kleding kun je alsnog de meeste bezienswaardigheden bezoeken. De Sagrada Familia is bijvoorbeeld altijd mooi, of het nu warm of koud is. Natuurlijk is het leuker om deze op een dag te bezoeken waarop het niet regent, al is het maar om mooie foto’s te kunnen maken.

Op erg koude en regenachtige dagen zijn er gelukkig genoeg musea en andere overdekte bezienswaardigheden om je te vermaken.

De lente in Barcelona

Voor veel mensen is dit een hele fijne periode om de stad te bezoeken. Omdat de temperaturen langzaam omhoog kruipen, kun je lekker van het zonnetje genieten zonder meteen te verbranden of te zweten. De terrasjes zitten in deze periode dan ook snel vol!

De kans op regen is niet erg groot, maar er kan alsnog af en toe een bui vallen. De ochtenden en avonden kunnen wel fris zijn, dus neem een dun vestje en bijvoorbeeld dichte schoenen mee. 

Omdat de temperaturen niet te hoog en niet te laag liggen tussen maart en juni, kun je volop genieten van een wandeling door de stad. Bijna alle activiteiten zijn fijn om te doen in de lente, behalve zwemmen in de zee. De watertemperatuur loopt in mei op tot zo’n 17 graden, maar dat is natuurlijk nogal fris. 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be