Barcelona is een heerlijke stad voor een citytrip. Je kunt er mooie gebouwen bezoeken, waaronder de zeer bekende Sagrada Familia, maar ook veel musea, typische restaurantjes, het strand, en leuke winkeltjes. Naast deze dingen die je het hele jaar door kunt bezoeken, worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd. Lees dus snel verder om een datum te prikken voor jouw volgende citytrip! 

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Festa Major de la Mercè

Dit geweldige feest dat elk jaar in september plaatsvindt staat bekend onder verschillende namen. Zo wordt het ook wel Festa Major de Barcelona, La Mercè of Festes de la Mercè genoemd. 

Gedurende meerdere dagen worden er tal van concerten en andere evenementen in de stad georganiseerd. Zo kun je genieten van een Castellers show (hier lees je zometeen meer over), gratis bezoek aan diverse musea, een vlooienmarkt, circusoptredens, voorstellingen, workshops, foodtrucks, traditionele dansen, parades en nog veel meer. Kortom, het is hét moment om de feestelijke sfeer in Barcelona te proeven, en om te genieten met de locals. Dit feest is trouwens ook leuk voor kinderen.

In 2019 vond het feest plaats van 20 tot en met 24 september. In 2020 zal het rond dezelfde datum beginnen. 

Sant Jordi

Barcelona Sant Jordi

Elk jaar, op 23 april, viert heel Catalonië de Diada de Sant Jordi. Het is een dag vol liefde en romantiek. Volgens de traditie krijgen vrouwen een rode roos van hun geliefde, en mannen ontvangen een boek. Echter worden er niet alleen rozen en boeken tussen liefdespartners uitgewisseld. Ook familieleden of goede vrienden kun je een traditioneel cadeau geven. Uiteraard wordt er op deze dag ook lekker gegeten, en kun je bijvoorbeeld taarten kopen in het thema van de romantische dag. 

Zoals je kunt verwachten staan de straten op deze dag vol met rozen en boeken kraampjes. De façade van Casa Batllo wordt zelfs helemaal bedekt met prachtige rode rozen, dat moet je zeker eens zien! Ook worden er diverse concerten gehouden die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. 

Ben je fan van een bepaalde schrijver? Misschien heb je dan wel geluk. Verschillende schrijvers signeren op deze dag namelijk hun boeken.

Diada Nacional de Catalunya

Dit is de nationale feestdag van Catalonië, die elk jaar op 11 september plaatsvindt. Op deze dag merk je pas echt hoe trots de Catalanen op hun cultuur en tradities zijn . Er vinden op deze dag meerdere demonstraties plaats voor de onafhankelijkheid van de regio. Hierdoor zal het erg druk zijn, en zullen sommige straten zijn afgesloten. Hier moet je wel rekening mee houden. Vooral met jonge kinderen is het fijner om uit de buurt van de demonstraties te blijven.

Als toerist zul je je meer op het feestelijke van de dag willen concentreren. Winkels zijn gesloten, dus geniet vooral van de concerten, muziekgroepen en de ‘castellers’ (mensentorens). Het is deze dag echt een mix van politiek en feest waardoor er een aparte maar leuke sfeer ontstaat. 

Palo Alto Market

Elk eerste weekend van de maand kun je naar de Palo Alto Market. Het is dé plaats om handgemaakte spullen, vintage accessoires, biologisch eten en andere hippe dingen te kopen. Het is een hippe plek waar elke maand veel (jonge) locals naartoe gaan, maar ook als toerist zul je hier zeker genieten. Vooral voor degenen die een leuk en origineel cadeautje zoeken voor iemand (of voor zichzelf), of die willen genieten van een gezonde en lekkere maaltijd is dit een bezoek waard. 

Probeer wel zo vroeg mogelijk te komen, want er staat al snel een rij bij de ingang. De markt is open van 11 uur tot 21 uur op zaterdag en zondag (alleen het eerste weekend van de maand). Toegang kost € 4,50 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Je kunt je tickets van te voren online kopen via deze website, of bij de kassa.

Let op, in augustus is er geen markt.

Castellers

‘Castellers’ zijn de bekende mensentorens die tot het Erfgoed van de Mensheid van de UNESCO behoren. Vooral in de zomer kun je regelmatig deze geweldige shows zien. Het zijn vaak wedstrijden tussen verschillende ‘Colles’ (verenigingen) die met elkaar de strijd aan gaan om een spectaculaire toren van mensen te maken. Ook kinderen doen mee, en staan vaak helemaal bovenop de toren omdat ze klein en licht zijn. 

Er worden regelmatig competities gehouden, en op de websites van de verschillende verenigingen kun je zien wanneer ze een show geven. Maar ben je tijdens een ander evenement in Barcelona, zoals Sant Jordi, Diada de Catalunya of Festes de la Mercè? Dan zul je daar een geweldige gratis Castellers show kunnen bijwonen. Ook is het mogelijk om bij sommige verenigingen (Colles) naar de repetities te komen kijken. Voor meer informatie moet je op hun website kijken. 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be