Cultureel centrum El Born

Cultureel centrum El Born

De restauratiewerken van deze oude marktplaats gingen van start in de jaren 70. In 2005 werden echter archeologische restanten ontdekt van het Barcelona in 1700. Na de ontdekking werd besloten de oude marktplaats te herinrichten als cultureel centrum. De gietijzeren constructie werd bewaard, binnenin werden uitkijkplatformen gemaakt die een uniek zicht geven op de ruïnes van de oude stad. Het cultureel centrum opende in 2013 haar deuren en is gratis te bezichtigen, een echte aanrader!

Adres
Plaza Comercial 12
Barcelona
Sagrada Familia

Sagrada Familia

Het oorspronkelijk idee voor deze basiliek was afkomstig van Joseph Maria Bocabella, een boekhandelaar die het katholieke geloof wou beschermen en verdedigen in een tijd van ontkerstening (1866). Via via kreeg Gaudi de oorspronkelijke plannen van Francisco de Paula del Villar voor de crypte. Hij werkte deze af volgens het bestaande ontwerp maar liet daarna zijn volledige creativiteit los met als resultaat een basiliek die in de wereld zijn gelijke niet kent.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Sagrada Familia is wel nog steeds niet afgewerkt, de meest optimistische plannen voorspellen 2026 als datum, de meeste negatieve zeggen dat het gebouw nooit voltooid zal worden. Behalve de kerk zelf is de voortdurende bedrijvigheid een attractie op zich.

Adres
La Sagrada Familia
Carrer de Mallorca, 401
08013 Barcelona
Web
http://www.sagradafamilia.org/
Casa Batlló

Casa Batlló

Casa Batlló is het werk van de modernistische architect Antoni Gaudi en is een icoon in de architectuur van het moderne Barcelona. Het werd gebouwd tussen 1904 en 1906 in opdracht van de textiel-industrieel Josep Batlló en valt op door de golvende, afgeronde en vooral kleurrijke vormen. De voorgevel doet ons denken aan de schubben van een vis. De zuilen op de gelijkvloerse verdieping lijken dan weer op de poten van een dinosaurus. Vandaag is Casa Batlló een museum en toegankelijk voor iedereen. Het museum is dagelijks geopend van 9u tot 21u.

Adres
Passeig de Gràcia, 43, 08007 Barcelona, Spanje
Web
http://www.casabatllo.es/en/
Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

La Boqueria is de grootste (en waarschijnlijk meest kleurrijke) versmarkt van Spanje en vind je net naast de Ramblas. De markt heeft een oppervlakte van 2.583 m² en biedt je een enorm aanbod aan voedingsmiddelen. De markt is onderverdeeld in verschillende sectoren met onder meer fruit, vis, vlees en groenten. De markt is open van maandag tot zaterdag van 8u tot 20u30.

Adres
C/ LA RAMBLA, 91, 08001 Barcelona, Spanje
Web
http://www.boqueria.info/index.php?lang=en
Casa Milà

Casa Milà

Casa Milà is gebouwd tussen 1906 en 1910 en is een van de beroemdste bouwwerken van Antoni Gaudi. Het valt op door de golvende voorgevel en staat gekend onder de naam La Pedrera, wat Catalaans is voor steengroeve. Die naam sluit letterlijk aan bij het uiterlijk van het gebouw, omdat het aan geen enkele van de toen architecturale normen voldeed. Net zoals in Casa Batlló kent Casa Milà geen rechte hoeken of lijnen. Het gebouwd werd in de jaren ’80 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.

Adres
Passeig de Gràcia 92, Barcelona (08024)
Casa Museu Gaudi

Casa Museu Gaudi

Casa Museu Gaudi ligt in in het Park Güell en was van 1906 tot eind 1925 het huis van Antoni Gaudi, architect van onder meer Casa Batlló en de Sagrada Familia. Het huis bestaat uit vier verdiepingen, waarbij enkel de eerste verdieping publiek toegankelijk is. In het kleine museum vind je onder meer de slaapkamer, het bureau en enkele persoonlijke voorwerpen van Gaudi.

Adres
Carrer d’Olot, 13 Barcelona
Web
http://www.casamuseugaudi.org
Park Güell

Park Güell

‘Park Güell’ is een stadspark in de wijk ‘Gràcia’ met 15ha pijnbos, lanen met palmbomen en een centraal plein met bomen omzoomd. Het werd uitgetekend door Antonio Gaudi en was eigenlijk bedoeld als een sociaal project. De opdrachtgever Eusebi Güell was namelijk druk bezig met sociale hervormingen.

Bekendste deel van park Güell is zonder twijfel de kronkelende zitbank met mozaïek die een slang symboliseert doorheen het park (symbool voor de tuin van Eden).

In 2013 werd Park Güell betalend.

Adres
Park Güell
Carrer d’Olot, 1-13
08024 Barcelona
Web
http://www.parkguell.cat/en/

Capella de Santa Agata

Capella de Santa Agata

Op het Plaça del Rei in de wijk Barri Gotic vind je de Capella de Santa Agata, de kapel die tot het Koninklijk paleis behoort. De kapel is helemaal opgetrokken in Gotische stijl. Je kan de kapel bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 20u en op zondag van 10u tot 14u.

Adres
Pge. Madoz, 5
08002 Barcelona
Barceloneta

Barceloneta

Barceloneta is de oude visserswijk van de stad en ligt vlakbij de oudste haven van Barcelona. Hier vind je de beste visrestaurants en proef je de echte mediterrane sfeer. De tijd is er blijven stilstaan, en dit biedt je de ideale gelegenheid om kennis te maken met het echte Barcelona. Bovendien liggen in deze wijk de beste stranden van de stad en biedt het de beste mogelijkheden om te windsurfen.

Adres
La Barceloneta
Passeig Marítim de la Barceloneta, 16, 08003
Barcelona
Spanje
Barri Gotic

Barri Gotic

Barri Gotic is de oude (Gotische) wijk midden in het centrum van de stad. In de gezellige Middeleeuwse steegjes vind je veel restaurants, winkels en bars. De wijk, gebouwd in de 14de eeuw op Romeinse vesten, bestaat uit twee delen; het oude Romeinse gedeelte, en het gedeelte dat zich hier buiten bevindt. Enkele pareltjes binnen de wijk zijn de oude Gotische kathedraal en het Plaça del Rei, een prachtig plein met onder meer het gotische paleis Palau Reial Major.

Adres
Barri Gotic
Barcelona, Spanje
Camp Nou

Camp Nou

Camp Nou is de thuisbasis van FC Barcelona. Het stadion werd in 1957 geopend en is met zijn 99.354 zitplaatsen het grootste voetbalstadion van Europa. Zelfs leeg is het stadion indrukwekkend. Wie er een bezoekje brengt aan Camp Nou kan de geschiedenis van de club en het stadion ontdekken in het Barçamuseum.

Adres
‪Carrer d’Arístides Maillol
08028 Barcelona
Spanje‬
Web
http://www.fcbarcelona.com/camp-nou
Montjuïc

Montjuïc

‘Montjuïc’ is eigenlijk een heuvel in het zuidwesten van de stad, maar je vindt er wel een aantal bezienswaardigheden bij mekaar. Het Olympisch stadion, de Magische Fonteinen, het Kasteel van Montjuïc en een aantal botanische tuinen om er maar enkele te noemen.

Het was in 1929 de plaats waar de Wereldtentoonstelling werd gehouden en in 1992 de thuishaven voor de Olympische Spelen.

Adres
Montjuïc
08038 Barcelona
Web
http://www.barcelonaturisme.com/English/
La Rambla

La Rambla

La Rambla is een brede boulevard die van de ‘Plaça de Catalunya’ tot aan de oude haven loopt. Het (brede) middenstuk is volledig voorbehouden voor voetgangers. Je vindt er een amalgaam van standjes, terrasjes en artiesten die er hun kunsten laten zien. Alles samen zorgt dat voor een bijzonder aangename atmosfeer.

Tijdens het hoogtepunt van het toeristische seizoen kan het er wel onaangenaam druk zijn en je moet er oppassen voor pickpockets.

Adres
La Rambla
08002 Barcelona
Torre Agbar

Torre Agbar

In de wijk Poblenou staat de ‘Torre Agbar’, een modern kantoorgebouw (2005) van de hand van de Franse architect Jean Nouvel. De bijzonder gevormde toren telt 38 verdiepingen en is 144,4 meter hoog. Alle bedrijven die erin gevestigd zijn hebben een connectie met water. Vooral ’s nachts is het een bijzonder kunstwerk doordat de buitenkant met LED-lichtjes verlicht wordt.

Adres
Torre Agbar‎
Avinguda Diagonal, 211
08018 Barcelona
Web
http://www.torreagbar.com/
Hospital de Sant Pau

Hospital de Sant Pau

Hospital de Sant Pau is een ziekenhuis in Barcelona opgetrokken in het Modernisme Catala, een variant van de Art Nouveau en Jugendstil beweging. Het gebouw is zonder meer het mooiste ziekenhuis ter wereld. Het duurde maar liefst 28 jaar tot het gebouw helemaal af was. In 1997 werd het gebouw opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het was ook hier dat in 1926 architect Gaudi overleed.

Adres
C/ Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona, Spanje
Web
http://www.santpau.es/default.asp?Language=en
Carrer d'Avinyo

Carrer d’Avinyo

Heb je zin in even een break tussen de vele bezoeken door? Wandel dan eens door de Carrer d’Avinyo, een sfeervolle oude straat met veel terrasjes.

Adres
Carrer d’Avinyo
Barcelona
Arc Del Triomf

Arc Del Triomf

Net zoals Parijs heeft Barcelona ook een Arc de Triomf. De boog is opgetrokken in rode bakstenen in Neo-Moorse stijl en is het werk van de architect Josep Vilaseca i Casanovas. De boog is niet gebouwd om de triomf van een gewonnen veldslag te benadrukken, maar het monument was de hoofdingang van de Wereldtentoostelling van 1888 in Parc Ciutadella. Heel wat gebouwen in Barcelona zijn immers gebouwd naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling. Zo ook het Montjuic. De Arc de Triomf is 30 meter hoog en kan je vinden op het kruispunt van de Passeig de Llius Companys en de Passeig de Sant Joan.

Adres
Passeig de Lluís Companys
Barcelona, Spanje
Bellesguard

Bellesguard

Bellesguard of ook wel Casa Figueras is nog een werk van de beroemde architect Gaudi en werd gebouwd tussen 1900 en 1909. Opvallend aan het gebouw is dat het enkele typische Moorse invloeden en kenmerken van Gaudi mist. Zo heeft het huis geen gekleurde torenspits en zijn ook de typische kleurrijke mozaïeken afwezig. Net zoals de Sagrada Familia werd het huis niet volledig onder leiding van Gaudi voltooid. Het herenhuis is jammer genoeg niet toegankelijk voor het publiek.

Adres
Carrer de Bellesguard, 16
‪08022 Barcelona, Spanje‬
Web
http://www.bellesguardgaudi.com
Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar

Een toonbeeld van Catalaanse gotiek, gebouwd tussen 1329 en 1383. Deze kerk ligt in de wijk ‘La Ribera’ en is een echte zeemanskerk, niet verwonderlijk als je weet dat ze gebouwd is toen Catalonië een grote handels- en zeevaartnatie was.

Na diverse beschadigingen door zowel brand, aardbevingen als oorlog werd de kerk in 1967 weer volledig in haar oude glorie hersteld.

Adres
Santa María del Mar‎
C/ SOMBRERERS, 6
08003 Barcelona
Web
http://www.barcelonaturisme.com/Santa-Maria-del-Mar/_3Ngb8YjSpL3U56ScBHOWcxpDev_Vr2xe7rhAgUa92B0
 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be