Wereldwijd worden ontelbaar veel records en lijstjes bijgehouden. Als je op zoek gaat naar één van de langst durende bouwwerken ter wereld, kom je al snel uit bij de Sagrada Familia. Dit bouwwerk is nog steeds niet afgerond, maar daardoor heeft het een gigantische naamsbekendheid opgebouwd. In de Spaanse stad Barcelona trekken dan ook jaarlijks vele toeristen naar dit enorme bouwwerk.

In dit artikel geven we je nuttige achtergrondinformatie over de Sagrada Familia. Tevens geven we je enkele tips over het bezoeken van dit bouwwerk.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat is de Sagrada Familia?

De Sagrada Familia is van oorsprong een basiliek, waarbij de volledige naam Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Familia is. Tegenwoordig wordt dit bouwwerk veelal bestempeld als een kerk; feitelijk gezien is dat dus onjuist.

Al in 1882 werd begonnen met de bouw van de Basiliek. In 1936 begon echter de Spaanse Burgeroorlog, waardoor toen de hele bouw stilgelegd werd. Nadat de Burgeroorlog klaar was, wilde men doorgaan met de bouw. Maar al snel lagen er flinke obstakels op de weg, waarbij met name het financiële aspect een doorn in het oog was.

Tegenwoordig staan er nog steeds vele steigers om de kerk heen. Het project is nog steeds niet afgerond. Toch is dit dé toeristische trekpleister in Barcelona.

Sagrada Familia bezoeken

Sagrada Familia bezoeken

Als je een stedentrip in Barcelona doet, kan een bezoek aan de Sagrada Familia eigenlijk niet ontbreken. Het is echter wel een aanrader om dit bezoek goed voor te bereiden. Doordat deze kerk zo ontzettend populair is, kunnen de toegangsrijen gigantisch lang worden. Een goede voorbereiding kan je dan veel tijd en energie besparen.

De Sagrada Familia is dagelijks open, waarbij de exacte openingstijden bepaald worden door de periode van het jaar. In de zomermaanden is de basiliek bijvoorbeeld langer open dan in de wintermaanden. Check dus vooraf sowieso goed wanneer je naar binnen kunt.

De tickets voor dit fabelachtige meesterwerk zijn online te verkrijgen of bij de deur. Het is aan te raden om de tickets online te bestellen; dat bespaart je een hoop tijd. Zorg er wel voor dat je de tickets uitprint en dat je op tijd komt. Bij het kopen van de tickets zal je merken dat er meerdere soorten kaartjes te koop zijn. De basiliek is onderverdeeld in meerdere delen, waardoor je met bepaalde tickets niet overal kan komen.

Als tip willen we je meegeven om de Sagrada Familie niet in de weekenden te bezoeken, maar op een doordeweekse middag. Met name aan het einde van de middag zijn de wachtrijen relatief kort.

De basiliek is overigens prachtig van zowel de binnen- als de buitenkant. Neem dus ook goed de tijd om de buitenkant te aanschouwen. De bouwstijl is werkelijk waar fenomenaal en wordt door weinig andere gebouwen geëvenaard. Geniet ervan!

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be