Als je voor een vakantie in het zuiden kiest, wil je natuurlijk wel graag dat het mooi weer is. Hoe zit dat eigenlijk met het weer in Kroatië? Is het daar alle maanden van het jaar zonnig of is er ook een mindere periode? Tijdens welke maanden kun je het beste naar Kroatië reizen?

De zomer in Kroatië

Tijdens de zomermaanden kan het behoorlijk warm worden in het land. Kroatië ligt aan de Adriatische Zee en deze kustlijn kent een mediterraan klimaat. De zomers hier zijn dan ook warm en zonnig. De plaatsen met de meeste zonuren in het zuidelijke gedeelte van Kroatië zijn Split, Dubrovnik, Vela Luka en Hvar. In de zomermaanden is de Kroatische kust te vergelijken met de Franse Riviera. De kans op regen is iets groter, maar in principe kun je hier in de zomer zeker op een flinke droge periode rekenen. Het is zeker genieten aan de azuurblauwe zee! In het binnenland heerst een continentaal klimaat. Dat houdt in dat de zomers mild zijn.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De winter in Kroatië

Tijdens de winters in Kroatië valt er dubbel zoveel neerslag als in de zomer. Dat hoeft echter beslist geen regen te zijn. Kroatië is namelijk een prima wintersportland. In de berggebieden sneeuwt het hier erg vaak. Vooral in het oosten van Kroatië, op de grens met Hongarije en Joegoslavië, kun je rekenen op strenge winters. Het gebied Gorski Kotar is erg bekend als wintersportgebied. De pistes liggen op een hoogte van zo’n 1500 tot 1700 meter. De sneeuwzekerheid in het gebied is minder hoog dan in de Alpen, maar toch ligt hier in de winter doorgaans een flink pak. Twijfel je nog, dan is het een goed idee om voor een last minute te gaan, zodat je zekerheid hebt over de sneeuw. Niet alleen skiën is een aanrader in dit gebied. De regio is ook populair bij langlaufers.

De beste periode om naar Kroatië te reizen

Tijdens welke periode kun je het beste naar Kroatië reizen? Dat hangt uiteraard af van je vakantiedoel. Voor de wintersport kun je het beste kiezen voor de maanden december en januari. Dan zijn de gemiddelde temperaturen het laagst en heb je het meeste kans op sneeuw in de wintersportregio. Wil je genieten van zon, zee en strand? Dan zit je in de periode van mei tot en met oktober wel goed. De temperatuur ligt dan meestal tussen de 20 en de 30 graden Celsius. Voor de hoogste temperaturen kies je voor de maanden juli en augustus. Deze periode is perfect als je vooral aan het strand wilt liggen. Wil je je zonvakantie combineren met leuke dagjes in de stad, dan is het verstandig om in de maanden mei, juni, september of oktober naar Kroatië te gaan. Ook ’s avonds is het in deze maanden nog lekker in Kroatië.

Bepaal hoe jouw favoriete vakantie eruit ziet en kies de beste periode van het jaar om naar Kroatië te reizen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be