Lanzarote vormt, samen met Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en La Palma de Canarische eilanden. Het ligt in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko maar is bestuurlijk gezien onderdeel van Spanje. Hierdoor is het ook onderdeel van de Europese Unie. Het is dan ook een populaire Europese vakantiebestemming. Maar hoe is het weer daar en waar moet je rekening mee houden als je je vakantie naar dit prachtige eiland plant?

Lanzarote

Lanzarote is het meest oostelijke Canarische eiland en ligt op 125 kilometer van de Afrikaanse kust. Het eiland is redelijk vlak en heeft geen hoge bergen. Hierdoor heeft het een erg droog klimaat. Het is een vulkanisch eiland met een oppervlakte van ruim 845 vierkante kilometer. Het oppervlakte van het eiland bestaat dan ook grotendeels uit vulkanische grond en gesteente. De steden van het eiland bevinden zich aan de zuid- en oostkant van het eiland en aan de westkant is een groot nationaal park te vinden, het Parque Nacional de Timanfaya.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Klimaat

Lanzarote heeft een van de meest aangename klimaten in Europa. Door haar ligging ligt de temperatuur op het eiland bijna altijd tussen de 20 en 28 graden. Ook is het hier vrijwel altijd droog; er valt gemiddeld slechts zo’n 150 mm regen per jaar. Deze regen valt zo goed als helemaal in de periode oktober tot mei waardoor de zomer erg droog is. Wel kan er in de zomer soms hardnekkige bewolking voorkomen.

Doordat er sprake is van sterke passaatwinden voelt het eiland bijna nooit te warm aan. Ondanks de wat hogere temperaturen in de zomer is het ook dan dus nog goed mogelijk om eropuit te trekken en actief het eiland te verkennen. Een uitzondering hierop zijn extreem hete dagen die voor kunnen komen in de zomer. Deze worden veroorzaakt door de sirocco. Dit is een oostelijke wind afkomstig uit de Sahara die warme lucht met zich mee brengt. Gedurende de sirocco kunnen de temperaturen op het eiland stijgen tot 40°C.

Hoe warm de temperatuur aanvoelt is ook afhankelijk van de locatie waar je bent. Een stad als Puerto del Carmen, voelt bijvoorbeeld een stuk warmer aan dan het gebied rondom Playa Blanca. Dit komt doordat Puerto del Carmen laag gelegen is waardoor de wind minder goed te voelen is.

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met een aangename, zomerse temperatuur is Lanzarote dus zeker een aanrader. Wel is het goed om rekening te houden met de sirocco als je in de zomer gaat als je niet goed tegen de hitte kan.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be