Een klein eiland, in de Middellandse zee, daarvan zijn er zoveel. Er is er echter geen enkele zoals Corsica. Dit eiland valt onder de Franse vlag en is niet alleen bekend omdat een grote Franse keizer hier geboren werd. Ja Napoleon werd geboren op Corsica, maar wij laten zien welke andere redenen er zijn om dit prachtige eiland aan te doen.

Ajaccio

Laten we beginnen bij de geboorteplaats van de man die ooit de Franse keizer zou worden. Ajaccio is de hoofdstad van Corsica. Deze stad zou op zichzelf al een prachtige bestemming zijn om jouw hele vakantie door te brengen. In het hoogseizoen zijn er vele directe vluchten vanuit het vasteland van Europa naar de stad. Je bent hier dus heel snel met het vliegtuig.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Aangekomen in Ajaccio zal je zien dat Napoleon zeker zijn invloed heeft achtergelaten op de stad. Het huis waar hij geboren werd is nu een nationaal museum. In de stad zijn nog veel meer prachtige bezienswaardigheden te vinden, maar als je even de drukte van het centrum wil ontsnappen, dan is de jachthaven daar een uitstekende keuze voor. Hier kan je lekker zonnebaden of wandelen op het strand. Je kan vanaf hier een boottocht maken om vanaf Iles Sanguinaires te genieten van de zonsondergang.

Natuurlijk heeft Corsica meer te bieden dan de herinnering aan Napoleon.

Galéria

Dit is een van kleinere dorpjes van het eiland. Bij Galéria kan je genieten van het mooie kiezelstrand of lekker dobberen in het helderblauwe water. Hier vind je ook een van de Genuese torens die Corsica rijk is. Gebouwd om invallen van piraten te kunnen weerstaan, maar vandaag de dag zijn de meesten veranderd in ruïnes. De Genuese toren bij Galéria kan je bezoeken en bekijken net zoals de anderen die je op het eiland kan vinden.

Occi

Prachtige uitzichten, een mooi verhaal en een verlaten dorp. Daarmee beschrijf je alles dat Occi is. Gebouwd in de middeleeuwen door mensen die vluchtten voor indringers aan de kust, en nog bewoond tot ook de laatste bewoner, die er vanaf 1927 alleen woonde, verdwenen was. Dit verlaten dorp is dan ook een mooie plek om te bezoeken, al is het alleen maar voor de prachtige uitzichten die deze hoogte biedt.

De baai van Ajaccio

Corte

Dit dorp ligt letterlijk in het hart van Corsica. Verscholen tussen granietrotsen vind je het dorp bovenop een steile rots. De omgeving is prachtig dankzij die granietrotsen, maar ook het dorp zelf heeft een verhaal en is de moeite waard om te bezoeken. Hier werd overigens ook de eerste grondwet van Corsica geschreven.

Olmeto

Als je naar Olmeto gaat kan je kiezen tussen een stevige bergwandeling of lekker zonnen op het strand. Dit dorp ligt namelijk tegelijk aan de voet van een berg en aan de kust van de Golf van Valinco. Er komen overigens elk jaar stranden bij dus er is altijd wel plek voor jouw handdoekje.

Als jij naar Corsica komt, bereid je dan voor op geschiedenis, cultuur en heel veel zon.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be