Van november tot en met 1 januari staat het centrum van Brugge in het teken van kerst. Een grote kerstmarkt overheerst in die periode de stad. Op een normale dag is Brugge al een prachtige stad om in te winkelen, lekker te eten of samen van de mooie omgeving te genieten. Van november tot en met nieuwjaarsdag laat Brugge je pas echt zien wat het kan, met de kerstmarkt die je nooit zal vergeten. Lees hieronder wat je absoluut niet mag missen als je naar Brugge komt voor dit unieke spektakel.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Shop till you drop in Brugge

Zoals gezegd is Brugge de stad bij uitstek om een lekker dagje te shoppen. Bekende winkelstraten in Brugge zijn de Steenstraat en Mariastraat, welke nabij de kerstmarkt liggen. Rondom de kerstmarkt zelf zijn uiteraard ook vele winkelstraten te vinden. Deze straten zijn, net zoals de rest van de stad, in deze periode prachtig aangekleed en brengen je in hogere kerstsferen. Als je in de stemming moet komen, om jouw kerstinkopen te doen, zit dat hier dus helemaal goed.

Meerdere Kerstmarkten

Winkelen in een normale winkel is leuk, maar je komt natuurlijk niet voor niets naar Brugge in deze periode. Waar we het eerder over een enkele kerstmarkt hadden, klopt dat eigenlijk net niet helemaal. In Brugge worden namelijk in deze periode meerdere kerstmarkten gehouden, verspreid over het stadscentrum. De grootste bevindt zich op de Grote Markt. Als je al gelukkig wordt van de vele kerstlichtjes of de wonderschone kerstboom, dan kom je helemaal in winterse sferen als je over het gladde ijs glijdt. Geloof het of niet, maar midden in het centrum van Brugge, staat elk jaar een ware schaatsbaan. Sta je liever aan de kant te kijken hoe anderen over de baan glibberen, dan kan dat natuurlijk met een lekkere warme Glühwein.

Zoals gezegd is er echter niet alleen op de Grote Markt een kerstmarkt. Op het Simon Stevinplein is er namelijk nog een. Dan hebben we het nog niet eens over alle kleinere marktjes in de vele winkelstraatjes, die door de winkeliers georganiseerd worden.

Ijssculpturen op het stationsplein

Is jouw portemonnee inmiddels leeg of wil je even iets anders zien dan de gezellige, drukke kerstmarkt? Loop dan zeker even naar het Brugse stationsplein. Wat je daar ziet, zal namelijk alle verbeeldingen overtreffen. De prachtige ijssculpturen die hier staan voor het ijssculpturenfestival zie je namelijk niet elke dag. Bij dit jaarlijks terugkerende festival wordt elk jaar een uniek thema bedacht. Alle sculpturen zullen worden gemaakt met dit thema als rode draad. Aangezien deze sculpturen op het stationsplein staan, zal je ze al snel zien als je de stad per trein bezoekt. Het is echter ook zeker de moeite waard om even van jouw route af te stappen, om op dit plein te komen.

Kerstinkopen, schaatsen, Glühwein en prachtige ijssculpturen. Wat Brugge te bieden heeft in deze periode van het jaar, zie je niet snel ergens anders. Bovenop dat alles speelt dit zich allemaal af in het mooie oude stadscentrum.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be