Jaarlijks trekt de kerstmarkt van Gent veel bezoekers. Er zijn veel gezellige kerstkraampjes waar lekkernijen en glühwein genuttigd kunnen worden, en alles is omgetoverd tot één groot kerstdecor. Ondanks de koudere winterdagen voelt het hier altijd lekker warm en knus aan door de gezellige sfeer en alle leuke activiteiten die hier gedaan kunnen worden.

Gezellige wandelroute

Wanneer je de kerstmarkt in Gent bezoekt, kan je ervoor kiezen om de wandelroute te nemen. Met deze route ga je langs veel bezienswaardigheden die Gent te bieden heeft. Verder zul je langs veel kerstkraampjes komen en breng je een bezoek aan het winkelgedeelte. Je krijgt heel het centrum van Gent te zien waardoor je de binnenstad een stuk beter leert kennen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Openingstijden kerstmarkt

Kerstmarkt in Gent

Het is natuurlijk wel zo handig om te weten wat de openingstijden van de kerstmarkt zijn. De tijdens zijn als volgt:

  • Maandag tot en met donderdag: 12:00 tot minimaal 21:00 en uiterlijk 24:00
  • Vrijdag: 12:00 tot minimaal 22:00 en uiterlijk 01:00
  • Zaterdag: 11:00 tot minimaal 22:00 en uiterlijk 01:00
  • Zondag: 11:00 tot minimaal 21:00 en uiterlijk 24:00
  • 24 december en 31 december: 12:00 tot 17:00
  • 25 december en 1 januari: 14:00 tot minimaal 21:00 en uiterlijk 24:00

Gentse Winterfeesten

De kerstmarkt van Gent is onderdeel van de Gentse Winterfeesten. Dit is als het ware de koude tegenhanger van de Gentse Feesten die altijd in de zomer gehouden worden. Naast de kerstmarkt zijn er ook voldoende muzikale optredens en kan je een rit in het reuzenrad maken. Verder vind je er ook nog een schaatsbaan waar jong en oud rondjes kunnen schaatsen.

Kinderactiviteiten

Naast de activiteiten voor de volwassenen zijn er ook activiteiten voor de kinderen tijdens de Gentse Winterfeesten. Dit hebben ze ondergebracht in het Land van W’ijs. Hier kunnen ze op avontuur gaan in een kerstdoolhof waar ze diverse verrassingen tegenkomen. Denk hierbij aan leuke spellen, fantastische verlichtingen en ze komen ook nog winterse dieren tegen. Na deze zoektocht worden de kinderen uiteraard beloond met een cadeau door niemand minder dan de kerstman zelf!

Verder is er dagelijks wisselend animatieprogramma waarmee de kinderen zeker zoet worden gehouden. Voor de kinderen kan er een combiticket aangeschaft worden waarmee ze veel verschillende activiteiten kunnen doen: één keer schaatsen, één rondje in de kindermolen en reuzenrad, één bezoek aan het Land van W’ijs, één drankje aan de Moosebar en korting voor een ticket bij het theater. Zo zorg je met één ticket voor veel plezier bij jouw kinderen!

Bereikbaarheid

Het centrum van Gent, en dus ook de kerstmarkt, is het makkelijkst te voet bereikbaar. Zeker als je met de auto richting Gent gaat, kun je het beste de auto bij een park and ride plaatsen. Hierna reis je verder met de tram of bus naar het centrum. Zoek vooraf uit welke P+R het makkelijkst bereikbaar is vanaf de richting waar je vandaan komt. Vaak staat hier gelijk ook de snelste route richting het centrum bij vermeldt. Daarnaast zijn er ook nog voldoende parkeergarages waar je jouw auto kwijt kunt.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be