Het is de mooiste tijd van het jaar. De felle lampjes hangen weer in de bomen. Ze zijn wit, rood, blauw of welke kleur je maar wil. De kerstbomen staan in onze woonkamers met prachtige ornamenten en cadeautjes onder de takken. Het zijn echter niet alleen onze woonkamers die feestelijk versierd worden in december. Ook menig stadsplein wordt een winterwonderland. Lees hier waar jij heen moet voor de leukste kerstmarkten van Europa.

België

Uiteraard beginnen we in België. Belgen hebben de kerstmarkt tot een kunst verheven. Er zijn meerdere steden waar bezoekers vanuit heel Europa heen komen, alleen voor die kerstmarkt. De leukste en beroemdste is waarschijnlijk Brussel. Daar kan je op de grote markt genieten van de grote kerstboom. Ook kan je de mooie levende kerststal bewonderen. Wil je schaatsen, dan kan dat ook, daarvoor ga je naar het Muntplein.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Duitsland

Als je praat over de Duitse kerstmarkten dan zullen mensen over de hele wereld weten waar je het over hebt. Er zijn vele steden die hun eigen kerstmarkt organiseren, maar het dichtst bij de Belgische en Nederlandse grens vind je Aken en Monschau. Door het hele land zijn echter wel kerstmarkten in grote steden en kleine dorpjes te vinden.

Kerstmarkt in Keulen

Nederland

In Nederland kan je ook verschillende kerstmarkten bezoeken, want ook daar zijn er steeds meer ontstaan. Nederland heeft ook een paar kerstmarkten op wel hele bijzondere locaties. Zo kan je bijvoorbeeld naar Valkenburg afreizen. Daar kan je een unieke kerstmarkt meemaken in één van de grotten, waar die streek om bekend staat. Ook is er een kerstmarkt bij Paleis het Loo. Dit paleis werd nog bewoond door prinses Margriet. In Nederland kan je ook naar de Winter Efteling. Hoewel dit geen traditionele kerstmarkt is, kan het toch de moeite waard zijn om het park te bezoeken in die periode.

Oostenrijk

Velen van ons gaan er heen voor de wintersportvakantie, dus het is niet moeilijk je in te beelden dat Oostenrijk zeer goed is in het organiseren van kerstmarkten. Dat zijn ze daar namelijk zeer zeker wel. Ga je naar Wenen, waar het in de winter al snel sneeuwt, dan kom je een prachtige kerstmarkt tegen. Die sneeuw maakt het dan ook wel tot een echte kerstmarkt, want er is toch niets leukers dan een daadwerkelijk witte kerst.

Kerstmarkt in Italië

Met een glas warme Glühwein kan je daar dan ook genieten van de reusachtige kerstboom en de muzikanten die het geheel van prachtige muziek voorzien. Wenen staat immers bekend om haar verbinding met muziek. In de stad is het dan ook lekker druk in de aanloop naar kerst en tijdens deze kerstmarkten, maar dat maakt de sfeer niet minder leuk.

Groot-Brittannië

Londen is toch eigenlijk wel dé winkelstad van Europa, bij uitstek. Dit is tijdens de kerstperiode niet anders. Met zijn grote warenhuizen zoals Harrods zijn er genoeg gelegenheden om jouw kerstinkopen te doen in deze wereldstad. Uiteraard zijn er ook in Londen leuke kerstmarkten waar je kan eten en jouw inkopen kan doen voor de kerstdagen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be