Jamaica is een eiland in de Caraïben. Het grootste deel van het land is bedekt door kalksteenbergen en de hoofdstad is Kingston. De officiële taal is Engels en je kan betalen met de Jamaicaanse dollar.

Het Jamaicaanse klimaat

Jamaica heeft een tropisch klimaat. In de bergen is de gemiddelde temperatuur zo’n 6 graden Celsius, maar aan de kuststreken is dat zo’n 27 à 32 graden. Het Jamaicaanse regenseizoen valt tussen september en november. De beste maanden om erheen te reizen zijn december tot april en juli. Dan is het er namelijk niet extreem warm en blijft het normaal gezien droog.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kingston

Kingston

Kingston is de hoofdstad van Jamaica en werd in 1693 gesticht. Dit nadat de vorige hoofdstad, Port Royal, bijna volledig vernietigd werd door een grote aardbeving. Kingston ligt aan de zuidoostkust, telt rond een miljoen inwoners en heeft een natuurlijke haven.

In het oude huis van de bekende muzikant Bob Marley is het Bob Marley Museum gevestigd. Hier is de zanger ook bijna vermoord, maar nu is het dus een plek waar je kan bijleren over zijn leven. Het museum werd door z’n vrouw, Rita Marley, opgericht, dus je vindt er veel persoonlijke toetsen terug. Er is ook een kleine bistro, het One Love Café, waar je van een hapje en een drankje kan genieten.

Andere activiteiten en bezienswaardigheden

De Dunn’s River Falls zijn de bekendste watervallen van Jamaica. Ze zijn zo’n 55 meter hoog en 180 meter lang. Op het einde stroomt het water gewoon de zee in. Naast de watervallen ligt ook een strand waar je kan zonnen.

Zoals al gezegd werd, bestaat meer dan de helft van Jamaica uit bergen. De Blue Mountains zijn het grootste Jamaicaanse berggebied. Hier wordt ook de Jamaica Blue Mountain Coffee gemaakt. In de Blue Mountains kan je naar het hoogste punt van het eiland klimmen: de Blue Mountain Peak. Deze top ligt op zo’n 2256 meter hoogte en bij mooi weer kan je zelfs Cuba zien liggen dat zo’n 200 kilometer verderop ligt.

Verder is Jamaica ook de perfecte plaats om aan sport te doen. Doorheen de vele bergen en bossen kan je je via ziplines verplaatsen. Dat zijn gespannen kabels waarlangs je van het ene punt naar het andere kan vliegen. Het is niet meteen een activiteit voor mensen met hoogtevrees, maar toch is het zeker de moeite waard! Ook bobsleeën is populair in Jamaica. Er zijn verschillende plaatsen waar je in zo’n karretje naar beneden kan zoeven. Plezier verzekerd!

Begint het te kriebelen? Kijk dan hier eens, misschien staat er wel een last minute tussen die je interesseert!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be