Luik is de grootste stad van Wallonië, het Frans sprekende gedeelte van België. Het is een sfeervolle stad en rondom het stadscentrum zijn talloze leuke bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek aan Luik kunt gaan bezoeken. Cultuur opsnuiven doe je dus in het oude stadsgedeelte.

Je kunt bijvoorbeeld terecht bij La Cité, de oudste van de drie stadsbuurten van Luik. Deze stadsbuurt ligt in de Middeleeuwse omwalling tussen de Maas en de onderste hellingen van het Citadel. Je kan hier onder andere het paleis van de Prins-Bisschoppen vinden en het stadhuis. Voor de liefhebbers van musea is er ‘Le Grand Curtius’, een gloednieuw museumcomplex waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Luik. Uiteraard worden er ook kunstwerken tentoongesteld. Het Museum voor Schone Kunsten is ook een leuke plek om artistieke creaties te aanschouwen. Dit museum ligt op 100 meter afstand van Le Grand Curtius en deze kun je dus direct na je bezoek aan het vorige museum meepakken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Monumenten en interessante gebouwen

Luik museum

Het bekendste monument van Luik heeft de naam ‘Le Perron’. Het monument is omstreeks 1695 gerestaureerd en opnieuw opgebouwd en dit is nu het symbool van de vrijheid van de stad. Voor de inwoners van de Waalse stad heeft Le Perron een belangrijke betekenis, ondanks dat het gebouw er op zich niet zo mooi uit ziet. Bij het Archeoforum van Luik kun je inzicht krijgen in hoe de binnenstad de afgelopen 100 jaar is opgebloeid.  

Het toneel gebouw van de stad heet ‘de Opera’ en onder de inwoners staat het bekend als l’Opéra. Doordeweeks is het mogelijk om gratis een bezoekje te brengen aan het pand. Je kan het programma bekijken en kaarten bestellen voor een voorstelling. Er vinden hier allerlei soorten voorstelling plaats, van klassiek tot modern.

Andere culturele uitjes

Als je een keer een kijkje wil nemen in een chocolademuseum dan moet je naar het Chocolademuseum Jacques. Je kan hier te weten komen hoe het proces verloopt van grondstof tot eindproduct. Voor de bierliefhebbers is een bezoekje aan het Bier- en Peketmuseum wellicht een leuk idee. Je kan hier kennis maken met de Belgische biercultuur.

Ben je met het gezin in deze Waalse stad, dan kun je naar het Speelgoedmuseum. Ze hebben hier een grote collectie authentiek speelgoed dat afkomstig is uit België en andere landen. In Luik is dus voldoende te doen en te bezichtigen. Als je een weekendje weg bent in Luik dan zijn er dus talloze musea en bezienswaardigheden om te bezoeken, ook met het hele gezin!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be