Sofia is de hoofdstad van Bulgarije, en dit is één van de opkomende stedentrip bestemmingen binnen Europa. Deze historische stad telt meer dan een miljoen inwoners en je kunt hier kennismaken met de verschillende culturen en gezichten die Sofia heeft.

Binnen een paar minuten loop je van het moderne gedeelte naar het historische gedeelte van de stad waardoor het lijkt alsof je honderden jaren terug in de tijd wordt gegooid. In de pittoreske stad zijn er veel bezienswaardigheden die je met een weekendje weg waarschijnlijk niet allemaal kunt bezichtigen. Wij raden dan ook aan om minimaal een lang weekend weg te gaan naar de Bulgaarse hoofdstad. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij de diverse musea die er aanwezig zijn en laat je verrassen door de rijke historie van de stad die voorheen deel uitmaakte van het communistische Sovjet bolwerk.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bezoek de religieuze gebouwen van de stad

In Sofia moet je zeker een keertje geweest zijn als je houdt van het bezichtigen van kerken, moskeeën en andere religieuze gebouwen. Je kunt hier onder andere de mooiste oude orthodoxe kerken van de stad bezoeken.

Eén van de bekendste kerken is de Sveti Petka kerk. Deze kerk is tweeduizend jaar oud en is op een aparte manier gebouwd. Na je bezoek aan de kerk kun je lekker een hapje eten en souvenirs kopen in de winkeltjes rondom de kerk. Drie andere mooie kerken die de moeite waard zijn om te bezoeken in Sofia zijn de Sveti Georgi Kerk, de Alexander Nevski Kathedraal en de Sveti-Sofia Kerk. De orthodoxe inrichting en het gouden interieur van de kerken zullen je versteld doen staan.

De Banya Bashi Moskee vind je in het centrum van Sofia. De moskee is voor iedereen geopend alleen moet je wel gehoorzamen aan de regels die gelden om een moskee te mogen bezoeken. Je moet je schoenen uitdoen en de juiste kleding aan hebben. Je vindt in Sofia ook de op twee na grootste synagoges van Europa die je ook absoluut bezocht moet hebben tijdens je bezoek aan de stad.

Het is duidelijk dat er veel geloven samenleven in deze mooie stad. Daarom is het een zeer leerzaam en inspirerend bezoek aan deze religieuze gebouwen, ook voor kinderen.

Sofia parlement

Monumenten en musea

Naast de vele religieuze gebouwen kun je in Sofia ook terecht als je liefhebber bent van het bezoeken van musea en monumenten. De stad speelde een belangrijke rol in de tijd van de Sovjet unie en dit is zeker terug te zien aan de monumenten. Het Monument ‘To the Liberators’ is een monument met twee gezichten. Aan de ene kant herdenkt het de bevrijding van het land tegen de Ottomanen en aan de andere kant worden de Russen en de Sovjets geëerd. Het Monument ‘To the Soviet Army’ is ook ter ere van het Sovjet leger gemaakt.

Ook op het gebied van musea moet je zeker in Sofia zijn. In het Nationaal Socialistisch Museum word je helemaal op de hoogte gebracht van hoe het er aan toe ging tijdens de communistische periode. DIt is een must-see museum als je benieuwd bent naar de historie van de stad. Andere leuke musea zijn het Natuurhistorisch Museum en het National Polytechnic Museum.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be