Wie naar Porto gaat, kan maar beter deze pagina opslaan op zijn telefoon of deze uitprinten. Er is namelijk zoveel te doen, dat we een selectie moesten maken. Of je nu gek bent op cultuur, op lekker eten en drinken of op dagtrips, er is voor ieder wat wils.

Het oude centrum Ribeira bezoeken

Het oude centrum van Porto heet Ribeira en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt hier kleurrijke huizen met bijzonder getekende tegeltjes. Ook het nodige wasgoed over de balkons herinnert je eraan dat je in een echt authentiek deel van Porto bent.

In het stadshart ligt ook het station Estação de São Bento. Dit station is niet alleen handig om je te verplaatsen, maar het is ook een mooi vormgegeven station. Estação de São Bento heeft namelijk tegels in de kleuren blauw en wit. Deze worden azulejos genoemd: tekeningen met gele accenten, die je zeker eens moet zien. De tekeningen ontrafelen de typische Noord-Portugese taferelen en vertellen meer over de geschiedenis van de oorlog.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Harry Potter winkel

Voor de Harry Potter-fan: er is een hele goede boekenwinkel in Porto. Hier is de Harry Potter-bibliotheek op geïnspireerd. Het is niet zo gek dat juist hier de echte winkel zit, want J.K. Rowling heeft een tijdje in Porto gewoond. Wie geen fan is van Harry Potter kan er alsnog eens heen: het is een prachtige winkel.

De boekenwinkel heeft goedgevulde boekenplanken, die reiken tot aan het hoge plafond. Middenin de winkel staat een wenteltrap naar de tweede verdieping. En wat vinden we daar? Nog meer (oude) boeken!

Port proeven

Porto Port

Je bent niet in Porto geweest voordat je de wijn hebt geproefd. De wijnproeverij vind je aan de linkerkant van de rivier de Douro, in Vila Nova de Gaia. Uit de Douro-vallei worden de druiven voor de wijnen gehaald. Ze worden gerijpt in de Quinta’s en daar wordt nog aan de smaak gewerkt. Aan de linkerkant van de brug bij de Douro zie je verschillende merken. Daar kun je naar binnen lopen voor een rondleiding. Voor een paar euro heb je een complete proeverij. Een absolute must-do voor de wijnliefhebber.

Een duik nemen en vis eten

Het ligt voor de hand, maar de zilte zee ligt dichtbij Porto. Op nog geen kilometer wandelen heb je de zee al aan je voeten liggen. Je kunt lekker hardlopen, wandelen of met de gele tram gaan. Die gele tram is al een attractie op zich. Eenmaal aan het strand kun je lekker wat verse vis eten en typische Portugese wijn drinken, terwijl je kijkt naar de vissers die je eten vangen.

Een dagtrip vanuit Porto maken

Porto is ook de uitvalsbasis voor veel andere dagtrips. Zo kun je vanuit hier de trein naar Lissabon nemen, of naar Aveiro gaan. Dit wordt soms het Venetië van Portugal genoemd. Kortom, vanuit Porto kun je alle kanten op.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be