Ben je op zoek naar een leuke stad voor een citytrip? De Kroatische stad Dubrovnik is een absolute aanrader. Een stad vol historie, prachtige gebouwen en heerlijke stranden.

In de stad zijn volop bezienswaardigheden te vinden. Wij hebben voor jou alvast de leukste bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje gezet.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wandeling door de stad

Gelegen in het zuiden van Kroatië heeft Dubrovnik een unieke combinatie van historierijke gebouwen en heerlijke stranden. Een wandeling door de stad is één van de hoogtepunten. De wandeling vindt voornamelijk plaats over de stadsmuren van de stad. Deze stadsmuren staan al vanaf de 14e eeuw symbool voor Dubrovnik.

Ook zijn er verscheidene omwallingen te vinden in de stad. Vanaf deze omwallingen heb je een fenomenaal uitzicht over de stad én over de zee.

Gedurende de wandeling door de stad kom je de verschillende dimensies van Dubrovnik tegen. De stad is bijzonder gevarieerd en herbergt prachtige gebouwen, fonteinen en straten.

Stradun

Stradun is dé plek in Dubrovnik waar overdag en ‘s nachts veel te beleven is. Deze straat is de hoofdstraat, en loopt dwars door de oude stad heen. De straat is ongeveer 300 meter lang en zit boordevol restaurantjes, winkels en cafés. Een bezoek aan deze straat mag absoluut niet ontbreken tijdens je stedentrip.

Onofrio fontein

Aan het uiteinde van de hoofdstraat Stradun bevinden zich twee machtig mooie fonteinen. Eén van die fonteinen heeft de naam Onofrio gekregen; vernoemd naar de architect van de fontein. Een bezoek aan deze fontein is absoluut aan te raden. De architectuur van deze fontein is indrukwekkend, maar daarnaast is het water ook nog eens drinkbaar. Prettig op warme dagen!

Fort Lovrijenac

Fort Lovrijenac

Dubrovnik staat vol met oude gebouwen. Eén van de meest bezochte gebouwen is Fort Lovrijenac. Dit heeft voornamelijk met de fenomenale ligging te maken. Het fort bevindt zich namelijk direct aan zee; vanaf het fort heb je dan ook een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee.

Kathedraal van Dubrovnik

Een ander indrukwekkend gebouw in Dubrovnik is de plaatselijke kathedraal. Voor liefhebbers van mooie gebouwen moet een bezoek aan deze kathedraal op de planning staan.

De kathedraal ziet er fraai uit; daarnaast is ook het verhaal achter de kathedraal bijzonder indrukwekkend. De kathedraal heeft meerdere aardbevingen overleefd, waarna de kathedraal weer in oude glorie hersteld is.

Stranden

Tijdens een citytrip ben je de hele dag bezig. Je wilt tenslotte alle bezienswaardigheden af kunnen vinken en dagen zo efficiënt mogelijk besteden. Om toch ook even lekker bij te komen, is een bezoek aan één van de stranden aan te raden. Rondom de stad vind je onder andere Banje Beach (kiezelstrand), Betina Cave Beach (grottenstrand) en Lapad Beach (zowel zand- als kiezelstranden).

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be