Kroatië is een klein land in Zuid-Europa. Het heeft als buurlanden Slovenië, Hongarije, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Servië. De officiële landstalen zijn Kroatisch en Italiaans. Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en aangezien het land deel uitmaakt van de Europese Unie kan je er betalen met de euro.

Het weer in Kroatië

Het klimaat in Kroatië is op te splitsen in 3 delen. In de lage gebieden aan de kust heerst een mediterraan klimaat. Daar zijn de winters nat en mild en de zomers droog en warm. In de Dinarische Alpen heerst dan weer een gematigd zeeklimaat. Hier zijn de winters koud en nat en wordt het ook in de zomer niet extreem warm. Aan de grens met Hongarije kent men een gematigd continentaal klimaat.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat doen in Zagreb?

Zagreb, Kroatie

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en ligt in het noorden van het land, bij de grens met Slovenië. Net buiten het centrum van de stad kan je het Brestovacsanatorium terugvinden. Hier werden vroeger patiënten met tuberculose behandeld, maar ondertussen is het terrein grotendeels overgenomen door jongeren die er paintballen. Zo’n verlaten gebouw is altijd de moeite om te bekijken, maar dit Brestovacsanatorium heeft toch nog dat tikkeltje meer.

Elke ochtend kan je op de Dolac Market terecht voor je inkopen. Het staat er vol lokale marktkramers die vlees, groenten en fruit en artisanale producten verkopen. Op het einde zal je een trap vinden die je naar de bloemenmarkt brengt.

Het staat misschien niet meteen op je verlanglijstje, maar het Museum voor verbroken relaties is een pareltje in de Kroatische hoofdstad. De stukken in het museum zijn echte voorwerpen die verbonden zijn aan ex-relaties. Je kan bij alles ook lezen wat het verhaal achter de voorwerpen is.

En in de rest van Kroatië

Bovenop de Petrova Goraberg kan je het Petrovo Gora Monument bewonderen. Dit staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog en werd in 1981 gebouwd. Het bestaat grotendeels uit cement en werd afgewerkt met metalen platen. Vroeger kon je helemaal bovenop het monument staan en van daaruit Slovenië en Bosnië en Herzegovina zien. Sinds 1991 is het echter niet meer te betreden.  

De Plitvice meren staan al sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn oogverblindend mooi. Ze bevinden zich in een nationaal park dat zo’n 226 vierkante kilometer groot is. Er zijn 16 verschillende meren en ook een heleboel watervallen. Er liggen heel wat wandelpaden die het eenvoudig maken om alles op je eigen tempo te ontdekken.

Boek hier een last minute en ga Kroatië zelf verkennen!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be