Tegenwoordig wonen er ruim 1,3 miljoen mensen in Estland. In de eerste eeuw na christus bewoonden de “Ests” het land waar Estland naar is vernoemd. Estland is het minst druk bevolkte land van Europa. In België wonen er per vierkante meter tot tien keer meer inwoners dan in Estland.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De natuur in Estland is vrij laag en vlak. Wel is het Estse landschap afwisselend te noemen met bossen, open veengebieden, moerassen, landerijen, heuvels en dalen. Bijna de helft van het gehele land is bos, Estland bezit honderden eilandjes die voor het grootste deel onbewoond zijn.

De Taal

De officiële taal van de republiek Estland is Ests (ook wel Estlands of Estnisch genoemd). Ongeveer 1 miljoen mensen spreken de taal, na Malta en IJsland is het de kleinste taal in Europa. Er wordt door het hoge opleidingsniveau ook veel Engels en Duits gesproken, bovendien wordt er op grote schaal ook Russisch gesproken. Als toerist kun je je er dus redelijk makkelijk verstaanbaar maken in het Engels.

Bekende mensen in Estland

De schaker Paul Keres is een bekende in Estland, zijn begrafenis in 1975 werd bijgewoond door 10% van de bevolking. Bekendste musicus in het land is de componist Arvo Part. Jaan Kross is een bekende schrijver, zijn werk is in meer dan 20 talen vertaald.

Estland heeft de meeste internationale modellen per aantal inwoners. Karmen Pedaru, Carmen Kass en Elisabeth Erm zijn bekende internationale modellen die uit Estland komen. Estland heeft ook meer vrouwelijke inwoners dan mannen.

Drinken en eten in Estland

Goed nieuws voor de kinderen, want typisch Ests eten zijn hartige pannenkoeken, voor de volwassenen is er berenvlees en bloedworst. Typische dranken zijn knoflookwodka, peperwodka en kruidenlikeur. De meest populaire wodkamerken zijn Viru Valge en Saaremaa.

Historisch Tallinn

De hoofdstad Tallinn

De regering van Estland zetelt in de hoofdstad van het land: Tallinn. Theaters en scholen voor hoger onderwijs zijn er ook te vinden. De dierentuin in Tallinn is van de noordelijke landen een van de boeiendste. Door onder andere de handel met Finland is Tallinn een voortvarende hoofdstad geworden. Old Town is het historische centrum van Tallinn en staat sinds 1997 op de Unesco Werelderfgoed lijst.

Tallinn en zijn schommelsport

Esten hebben het kiiking uitgevonden, schommelen voor volwassenen. Deze schommel vindt je niet in een normale speeltuin, je zit vast aan een grote schommel die helemaal over de kop kan gaan. De kunst is om door je knieën te hurken tijdens de afdaling om zoveel mogelijk vaart te maken waardoor je over de kop gaat.

Er gaan geruchten dat de sport al honderden jaren oud is, maar de sport wordt pas sinds 1996 beoefend in Estland. De sport is voor de echte fanatiekelingen, en het wereldrecord is een schommel van 70 meter lengte.

Estland was in 1994 het eerste land wat de vlaktaks invoerde, dit betekent dat ieder inkomen belast wordt met hetzelfde percentage belasting. Slechts 14% van de bevolking in Estland is religieus, het is het minst gelovige land ter wereld.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be