WEER GEOPEND! De Keukenhof is  weer open na 2 jaar te zijn gesloten. Het park is klaar voor de bezoekers. Reserveer alvast online je toegangstickets en zeker te zijn dat je binnen komt!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ieder jaar komen er weer duizenden toeristen af op de Keukenhof in Lisse, te Nederland. Je kunt er onder andere genieten van de vele bloemen met prachtige kleuren. De Keukenhof is vooral geliefd bij buitenlanders. Maar ook mensen die van tuinieren of fotograferen houden, kunnen er hun hart ophalen. In dit artikel kom je alvast iets meer te weten over deze toeristische attractie.

Stukje geschiedenis

Het was 1950 toen men voor de eerste keer de tuinen van de Keukenhof mocht bekijken. Uiteraard is daar heel wat aan vooraf gegaan. Heel erg lang terug, zo’n vijf eeuwen, was er op de plek van de
Keukenhof een tuin met groenten en fruit. Deze tuin grensde aan het Teylingen kasteel. Na twee eeuwen werd dat kasteel omgeruild voor het Keukenhof kasteel. De tuinen werden meteen veel groter gemaakt, maar pas in de negentiende eeuw ontstond het ontwerp zoals het er nu uitziet.

Zeven miljoen bloemen

Er is ontzettend veel te zien in de Keukenhof. Het is de grootste bloementuin ter wereld en telt maar liefst negen verschillende tuinen. Één hiervan is een historische tuin. Op een oppervlakte van circa 32 hectare vind je ongeveer zeven miljoen bloemen. Ieder jaar is er een thema en daardoor zien de tuinen er ook ieder jaar weer anders uit. Er worden zo’n 800 bloemensoorten geplant. De meest bekende is natuurlijk de tulp, waar er dan ook heel veel van zijn. Maar je ziet er ook krokussen, lelies en narcissen.

Kinderen zijn van harte welkom

Ook voor kinderen is een bezoek aan de Keukenhof super leuk. Bij de entree krijgen zij een speurtocht met puzzelboekje mee. Na afloop ontvangen zij bij het inleveren een kleine verrassing. Bij de
evenementen zijn vaak leuke activiteiten voor kinderen, maar ook even in de speeltuin spelen behoort tot de mogelijkheden. Er zijn hindernissen over het water, een kinderboerderij en een doolhof. Aan het einde van dit doolhof kom je bij een uitkijktoren waar je een prachtig uitzicht over de bollenvelden hebt.

De bollenstreek


Keukenhof park in Netherlands

Rondom de Keukenhof zijn veel bollenvelden. Dit wordt ook wel de bollenstreek genoemd. Bloemen gaan bloeien rond de tijd dat ook de Keukenhof haar deuren opent. Hierdoor zie je prachtige kleuren zo
ver als je kunt kijken. Met de auto kun je een route rijden door de velden, maar het is ook mogelijk dit per fiets of wandelend te doen. Erg leuk is om op diverse plekken zelf een boeket samen te stellen. Dit kan bij speciale pluktuinen.

Wanneer kun je het beste naar de Keukenhof gaan?

De Keukenhof is open vanaf eind maart en sluit weer in mei. Je kunt tussen 08.00 en 19.30 uur de tuinen bekijken. Houd er wel rekening mee dat de toegang om 18.00 uur sluit. Voor je vertrekt, is het aan te raden de tijden nog even te checken. Deze kunnen namelijk nog wel eens veranderen. Op een zonnige dag staan de bloemen er het mooist bij, maar het kan dan wel extra druk zijn. Kies dan voor een doordeweekse dag en ga er zo vroeg mogelijk heen. Of boek alvast je tickets via internet!

 

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be