Middenin de Middellandse Zee ligt het land Malta. Het bestaat uit 8 eilanden waarvan er 4 onbewoond zijn. De hoofdstad van Malta is Valletta en de officiële talen zijn Maltees en Engels. Aangezien het land deel uitmaakt van de Europese Unie kan je er betalen met de euro.

Het klimaat in Malta

In Malta heerst een mediterraan klimaat. Wat betekent dat nu precies? Wel, de zomers zijn er droog en warm, de winters nat en niet overdreven koud. ’s Winters kan er ook een harde wind staan, dus bereid je daar zeker op voor.

In Malta vriest het zo goed als nooit, de temperaturen gaan er zelfs niet vaak onder de 10 graden Celsius. De warmste periode is dan weer van juni tot en met september.

Leuke bezienswaardigheden in de hoofdstad

Valletta, Malta

Valletta is een stad op het eiland Valletta. De hoofdstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en werd in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Uit die titel kan je wel al afleiden dat hier zeer veel te beleven valt. Zeker op het vlak van indrukwekkende gebouwen scoort Valletta ontzettend goed.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Eén van die gebouwen is de Sint-Janscokathedraal. Deze kerk werd in de 16de eeuw in de barokstijl gebouwd en ziet er van buitenaf heel sober uit. Het interieur is echter een ander verhaal. De rijkelijk versierde muren en prachtige kunstwerken zijn onbeschrijfelijk mooi. Ook het beroemde schilderij “De onthoofding van Johannes de Doper” kan je hier bewonderen.

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

En in de rest van het land

De Megalithische tempel van Ħaġar Qim in het dorp Qrendi is een impressionante tempel die in de jaren 3200 tot 2300 voor Christus gebouwd werd. Een kleine 500 meter verderop liggen ook de megalithische tempels van Mnajdra. Dit complex bestaat uit 3 tempels en staat net zoals Ħaġar Qim op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Een andere fantastische plaats in Malta is het Ħal Saflieni Hypogeum. Deze ondergrondse begraafplaats is meer dan 500 vierkante meter groot en werd volledig uit de rots uitgehouwen. Het ligt in het stadje Paola onder een woonhuis. Ondanks de grootte van de begraafplaats mogen maar 10 mensen per uur naar binnen. Je boekt je bezoekje dus best een hele tijd op voorhand.

Een “geheim” uitkijkpunt in Gozo is de Calypsogrot. Die is op zich niet zo groot, maar biedt wel een verbluffend zicht over de Ramla Bay. Om in de grot te raken, moet je wel wat moeite doen. In het dorpje Xaghra volg je de Racecourse Street tot je een souvenirwinkeltje tegenkomt. Links daarvan zou een stenen arcade moeten zijn waar je door kan wandelen. Daarna zal je een trapje vinden dat uitgehouwen werd uit de rots. Onderaan de trap moet je door een gat van ongeveer 1 meter hoog kruipen om zo in de Calypsogrot te komen en van het uitzicht te kunnen genieten.

Cultuur heeft Malta in overvloed. Wil je je jezelf eens volledig in die cultuur onderdompelen? Kijk dan hier voor een voordelige last minute.

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!