Koninklijk klooster

Koninklijk klooster

Ben jij een kunstliefhebber? Dan staat het klooster van Madrid bovenaan je to-do list. Niet enkel vind je hier kunstwerken van Rubens, maar ook het adembenemende beeldhouwwerk van El Cristo Yacente. Doet deze naam geen belletje rinkelen? Geen nood! Het koninklijk salon is open voor bezoek en is de moeite meer dan waard. Tip: op woensdag- en donderdagnamiddag is het klooster gratis te bezoeken!

Adres
Plaza Descalzas Reales, s/n
28013 Madrid, Spanje
Web
http://www.patrimonionacional.es/Home/Monasterios-y-Conventos/Monasterio-de-las-Descalzas-Reales.aspx

 

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Prado Museum

Prado Museum

In Madrid vind je een van de bekendste musea ter wereld terug, het Prado Museum. Je kan er werken bezichtigen van El Greco, Diego Velázquez, Francisci Goya en Rubens. Het beroemdste werk dat huist in het Prado is er eentje van Velázquez: Las Meninas. Het schilderij is een zelfportret waarop ook de koning en koningin staan. Daarnaast zijn er ook nog heel wat werken van Vlaamse, Nederlandse, Franse, Duitse en Italiaanse schilders te bewonderen.

Adres
Calle Ruiz de Alarcón 23
28014 Madrid, Spanje
Web
http://www.museodelprado.es

 

Reina Sofia

Reina Sofia

Kunstliefhebbers, opgepast. Heb je altijd al eens het wereldberoemde kunstwerk Guernica van Picasso willen bewonderen? Dan is dit nu jouw uitgesproken kans! Niet enkel vind je er moderne kunst, maar ook een boeiende bibliotheek en steeds wisselende tentoonstellingen.

Adres
Calle Santa Isabel, 52
28012 Madrid, Spanje
Web
http://www.museoreinasofia.es/en

 

Matadero Museum

Matadero Museum

Matadero is omgetoverd tot een groots kunst- en cultuurcomplex. Neem de atmosfeer van het voormalige slachthuis helemaal in je op. Laat je met verstomming slaan door de industriële looks en dwaal gezellig rond. Bezichtig het filmhuis, de muziekstudio, de concertzaal en zoveel meer. Honger gekregen? Kom even tot rust met een hapje en een drankje in het eetcafé La Cantina.

Adres
Plaza de Legazpi, 8
28045 Madrid, Spanje
Web
http://www.mataderomadrid.org

 

Modemuseum

Modemuseum

Iedereen kent ze wel, die prachtige kleurrijke kostuums uit Spanje. Bewonder de vaste collectie uit de 17e eeuw en talrijke tijdelijke collecties. Uiteraard kun je niet met lege handen naar huis! Bezoek de museumwinkel en laat je bekoren door de talrijke handgemaakte tassen, design sieraden en zoveel meer. Ben je de tijd uit het oog verloren en heb je honger gekregen? Ga lunchen in het museumcafé of dineren in het museumrestaurant Bokado.

Adres
Av de Juan de Herrera, 2
28040 Madrid, Spanje ‎
Web
http://museodeltraje.mcu.es/index.jsp?lang=eng

 

Museo del Romanticismo

Museo del Romanticismo

Ben jij een romanticus? Wie Museo del Romanticismo zegt, zegt romantiek. Hier vind je schilderijen van de belangrijkste Spaanse kunstenaars Francisco de Goya, Antonio Esquivel en zoveel meer. Loop door de imposante balzaal en aanschouw de portretten van de koninklijke familie. Wist je dat… je elke zaterdagnamiddag en zondag gratis toegang hebt tot het Museo del Romanticismo?

Adres
Calle San Mateo, 13
28004 Madrid, Spanje
Web
http://museoromanticismo.mcu.es

 

 

Alles zien met korting

Wil je echt alles zien van de stad, koop dan de “Madrid Pass”: dit is de officiële toeristenkaart van Madrid. Met prijzen tussen 18,50 en 40 euro (afhankelijk van de duur van je verblijf) kun je reizen met het openbaar vervoer, krijg je voorrangstoegang bij diverse musea en kun je profiteren van mooie kortingen. Echt een goed idee dus!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be