De Verenigde Staten (VS) bestaan uit 50 staten en liggen in Noord-Amerika. De VS is het 3de grootste land op vlak van bevolking en oppervlakte. De hoofdstad van het land is Washington D.C. en de officiële landstaal is Engels. De munteenheid is de dollar.

Het weer in de VS

Aangezien de VS zo groot is, komen bijna alle mogelijke klimaten er voor. Het is dus niet makkelijk om meteen te zeggen hoe het klimaat er is, want dat hangt echt af van staat tot staat. Een algemene regel is dat het noordwesten heel nat is, het zuidoosten ook redelijk nat en het centrale stuk van het land net heel droog.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat valt er te doen in Washington D.C.?

Washington DC

Als je aan de hoofdstad van de VS denkt, denk je uiteraard ook meteen aan het Witte Huis. Dat is waar de president woont en waar heel wat belangrijke beslissingen genomen worden. Je kan het Witte Huis bezoeken en er een rondleiding krijgen, maar je reserveert je plaats best lang genoeg op voorhand.

De oudste vismarkt in Washington D.C. is de Maine Avenue Fish Market. Deze werd geopend in 1805 en is sindsdien elke dag van de week open. Van vrijdag tot en met zondag is de meeste vis te verkrijgen, dus dan moet je er zeker heen.

Het moet niet altijd serieus zijn, dus ga gerust ook eens naar de reuzenstoel kijken. Deze stoel is zo’n 6 meter hoog en was oorspronkelijk reclame voor een meubelwinkel, maar is ondertussen bekroond tot cultureel erfgoed.

En in de rest van de VS?

Veel mensen denken dat New York City de hoofdstad van de VS is, maar niets is minder waar. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je die stad niet moet bezoeken, want er valt net heel veel te doen. Zo is New York de perfecte plaats om een toneelvoorstelling of musical bij te wonen of om het Vrijheidsbeeld te bezoeken.

Eén van de vele nationale parken in de VS is het Yosemite National Park. Het is meer dan 3.000 vierkante kilometer groot en staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De meeste bezoekers van dit park gaan naar Yosemite Valley. Er zijn verschillende wandelpaden waarlangs je de prachtige natuur kan ontdekken. Langs deze paden staan vaak ook informatieborden met uitleg over de dieren en planten die er voorkomen.

Als je eerder op zoek bent naar een leuke activiteit die wat meer in de bewoonde wereld ligt, kan je zeker eens naar Philadelphia’s Magic Gardens gaan. Deze “tuinen” zijn een soort kunstproject dat uitgewerkt werd door Isaiah Zagar. Het is een mozaïek van ongeveer 280 vierkante meter groot en is sowieso uniek in de wereld.

Uiteraard valt er in de gigantische Verenigde Staten nog veel meer te doen, maar dat zal je zelf moeten ontdekken. Hier kan je alvast een last minute boeken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be