Om volop van je citytrip te genieten, is het openbaar vervoer erg belangrijk. Hiermee kom je makkelijk bij alle bezienswaardigheden, en het is goedkoper en makkelijker dan een auto huren en deze overal moeten parkeren. Ook in Newcastle heb je het geluk dat het openbaar vervoer goed geregeld is. We raden je dan ook aan om daar zoveel mogelijk gebruik van te maken om geld en tijd te besparen tijdens je stedentrip. Maar hoe zit alles in elkaar in deze stad?

Met de metro

Alle belangrijke punten in de regio zijn verbonden via de Tyne and Wear Metro. Zo duurt het maar 22 minuten om van de luchthaven naar het centrum van Newcastle te gaan. Je zult zonder problemen een metro vinden, want ze rijden regelmatig. Je hoeft dus nooit lang te wachten met je bagage. Ook is het mogelijk om in ongeveer een half uur van het centrum naar de kust te reizen met de metro. Andere plaatsen die interessant zijn en goed te bereiken zijn met de metro, zijn de grote winkelcentra gelegen rond Haymarket en Monument.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kaartjes kopen is erg simpel via de machines in alle metrostations. Ook is het mogelijk om een DaySaver te kopen. Hiermee kun je elke dag onbeperkt met de metro. Dit is alleen interessant als je meerdere malen op een dag het openbaar vervoer wil gebruiken. Denk hier dus van te voren even over na. Houd er rekening mee dat de metro’s maar tot ongeveer 11 uur ‘s avonds rijden. Wil je ‘s avonds en ‘s nachts nog op pad, dan moet je eerst naar een andere vorm van vervoer zoeken.

Newcastle transport

Met de taxi

Er zijn erg veel taxi’s te vinden in deze grote stad. Dit is waarschijnlijk de beste manier om bij je hotel of andere slaapplaats te komen wanneer je tot laat in een café of club hebt genoten van de avond. Bedenk je wel dat het slim is om van te voren een taxi te boeken. Je zult niet de enige zijn die in de late (of vroege) uurtjes nog op zoek is naar vervoer.

Voor je instapt is het slim om een tarief af te spreken, zo weet je zeker dat je niet wordt opgelicht. En let er natuurlijk op dat je in een echte taxi stapt. Hiervoor kun je het beste naar een erkende taxistandplaats gaan. Deze zijn bij alle toeristische trekpleisters te vinden. Ook het hotelpersoneel kan je helpen met het reserveren van een taxi indien nodig.

Met de bus

De bus is een populair middel van vervoer in Newcastle. De elektrische bussen rijden regelmatig, en brengen je naar alle interessante punten van de stad. Ook is het mogelijk een regionale bus te pakken die je naar dichtsbijzijnde steden brengt. Zo kun je ook een dagje buiten Newcastle doorbrengen.

Op naar je volgende stedentrip met de trein

Omdat je misschien wel meer steden wil bezoeken tijdens je vakantie, is het handig om te weten dat je vanuit het centraal station heel makkelijk naar York, Liverpool, Edinburgh, Glasgow en Londen kunt. Je kunt op het station zelf kaartjes kopen, erg handig dus!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be