Op deze site proberen we je te informeren omtrent de vele leuke citytrips in Europa. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het een moeilijke opdracht is om iemand perfect te informeren. Alleen al in Europa zijn er honderden noemenswaardige plekken. Honderden is wellicht nog een grove onderschatting. Het is een moeilijke opdracht om dit alles in een normaal mensenleven te ontdekken. We spreken dan nog maar enkel omtrent Europese bezienswaardigheden en hebben de andere continenten nog niet vernoemd. Op Europees vlak valt er dus een hoop te beleven. Een kleine samenvatting:

Bekende grootsteden

In eerste instantie hebben we de toeristische grootsteden. Een soort van Europese top 10 van grootsteden die altijd de moeite waard zijn. LissabonRomeBarcelonaVenetië en Parijs zijn voorbeelden van dergelijke grootsteden. Hier kan men perfect 3 dagen vullen. Het zijn deze plaatsen die met alle aandacht gaan lopen. Iedereen kent deze plekken en eigenlijk is het er vaak te toeristisch. In het hoogseizoen is het er vaak onaangenaam druk. Een groot deel van de autochtone bewoners zien de toeristen niet graag komen. De toeristen zorgen voor inkomsten, maar veroorzaken ook overlast (drukte, lawaai). Anno 2019 wordt de term toeristenbelasting reeds door meerdere steden aangehaald in de hoop om minder toeristen naar bepaalde steden te lokken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Alvorens af te zakken naar dergelijke grootstad is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Kijk welke bezienswaardigheden je wenst te bezoeken en koop eventueel kaarten op voorhand. Niet zelden zijn de online tickets reeds dagen op voorhand uitverkocht en is het niet meer mogelijk om de attractie nog te bezoeken. Een domper op de feestvreugde!

Het Colosseum – jaarlijks goed voor miljoenen entreekaartjes.

Kleinere steden

Naast deze miljoenensteden kan men ook nog een groot aantal ‘kleinere’ steden opmerken. Ook deze dagen zijn een citytrip waard. Doorgaans kan men de stad in 2 à 3 dagen bezoeken. Dit kan nog oplopen indien men beslist om hoogtepunten uit de streek ook een bezoekje te brengen. Denken we maar aan KrakauDubrovnikPorto, AmsterdamNiceBologna, …. . De lijst met zogenaamde kleinere steden is zeer lang.

Het prachtige Bologna met de rode daken

Speciaal een vlucht plannen om 48 uur ergens te vertoeven is vaak niet nodig. In de directe omgeving van zowat alle steden kan men nog noemenswaardige zaken ontdekken. Zo kan men de trip wat verlengen. In het kader van bovenstaande stad – Bologna – merkt men bijvoorbeeld Verona op. In Europa is de toeristische infrastructuur goed ontwikkeld en in geen tijd staat men per trein in de andere stad. Vaak is het een kwestie van goed plannen en informatie doornemen.

Onverwachte zaken

Van bovenstaande steden heeft iedereen al wel eens gehoord en velen kunnen zich er ook iets bij voorstellen. Parijs combineren ze met de Eiffeltoren, Lissabon met de tram, Barcelona met Gaudi en Dubrovnik met de stadsmuren. Er zijn ook nog een hoop zaken die niet meteen een belletje doen rinkelen, maar toch de moeite waard zijn. Dicht bij huis kan men de Franse regio Normandië aantreffen. Charmante steden Honfleur, Rouen en
Etretat zijn een ware streling voor het oog. In Luxemburg is ‘Klein Zwitserland’ ook een toeristische regio. Wandelaars komen er zeker aan hun trekken.

Het prachtige meer van Bohinj is een onontdekte parel

Het zijn deze onbekende plekken die vaak het mooist zijn en net daarom is het belangrijk om zich te informeren alvorens iets te boeken. Op deze site bespreken we een groot aantal bestemmingen. In eigen land, maar ook dichtbij en verder in Europa. Bepaalde bestemmingen liggen voor de hand, maar andere zijn iets minder vanzelfsprekend. Neem ze eens door en voor je het weet werd een weekend geboekt.

Uw Europa citytrip

Wens je een Europese citytrip te plannen? Goed nieuws! De mogelijkheden zijn eindeloos en voor elke toerist is er wel iets leuks te vinden. Wandel- en natuurliefhebbers trekken bijvoorbeeld naar de Franse of Spaanse Pyreneeën, maar ook de natuur van Oostenrijk, Slovenië en bijvoorbeeld Noorwegen is een ware streling voor het oog. Cultuurliefhebbers en geschiedkundigen trekken dan weer naar steden waar historische centra nog deel uitmaken van het dagelijkse leven. Denken we maar aan Rome.

Uiteindelijk beslis je volkomen zelf welke stad wordt bezocht tijdens de citytrip. Onder het motto ‘kiezen is verliezen’ is het verstandig om de ontdekkingstocht nu te starten.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

Vele leuke citytrips in Europa

Het regelen van een stedenbezoek is tegenwoordig best simpel. Op het wereldwijde web kan men met enkele muisklikken vliegtickets en een hotel regelen. Alvorens men effectief iets plant is het hoogtijd om de mogelijkheden eens te bekijken. In België kan men een hoop prachtige steden opmerken. Denken we maar aan Brugge, Antwerpen en Gent. De kuststreek en de groene Ardennen zijn ook populaire plaatsen. Indien men het zoekgebied wat verruimd, denken we maar aan een straal van 500 kilometer, dan kan men reeds naar buurlanden Duitsland, Frankrijk en Nederland trekken. Het grootste voordeel van een uitstap vlakbij is natuurlijk de bereikbaarheid. Vaak is men na slechts enkele uurtjes ter plaatse en veelal kan men de goedkopere en efficiënte transportmiddelen aanspreken: wagen en trein.

Echt leuk wordt het natuurlijk wanneer men verder trekt. Op Europees vlak zijn de mogelijkheden eindeloos. De Europese grootsteden kan men niet op één hand tellen. Het zijn trouwens niet enkel deze grootsteden die een bezoekje waard zijn. In zowat alle Europese landen zijn er meerdere noemenswaardige plekjes. Kleine charmante stadjes, prachtige natuurverschijnselen en grootsteden vormen een welgekomen afwisseling. Een tripje maken in Europa neemt doorgaans ook niet echt veel tijd in beslag. In het slechtste geval dient men drie uren op het vliegtuig te vertoeven alvorens op locatie aan te komen. Een Europa citytrip is dus eigenlijk altijd best vlakbij.

Citytrip Europa

Op deze site hopen we je voldoende te informeren omtrent tal van mooie Europese plekjes. De populairste steden zijn vaak de hoofdsteden. Parijs, Lissabon, Rome, Madrid en Athene trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Uiteindelijk beslis je natuurlijk volkomen zelf welke plaats wordt bezocht, maar het is maar mogelijk om een correcte beslissing te nemen eenmaal op de hoogte van al het moois dat Europa te bieden heeft.

Enkele voorbeelden:

Grootsteden zoals Rome, Barcelona en Lissabon zijn absoluut 3 dagen waard. De voornaamste troeven van dergelijke grootsteden: culturele verrijking, uitstekende gastronomie en een hoop prachtige bezienswaardigheden. Het zijn de steden met een rijke historie alwaar menig toeristen enkele dagen kunnen rond kuieren. In het hoogseizoen is het er vaak onaangenaam druk en zal men lange wachtrijen moeten trotseren, maar mits een goede planning hoeft dit geen al te groot probleem te vormen. Het belang van een goede voorbereiding en het online regelen van tickets is groot.

Dan hebben we de kleinere steden nog niet aangehaald. Op citytrip Krakau, Amsterdam, Gent, Porto en Bologna zijn voorbeelden van de kleinere steden. Ook hier kan men een leuke tijd beleven. Vaak is men hier twee dagen zoet. Men kan het verblijf aardig verlengen door de streek wat te verkennen. Vaak liggen er in de buurt van de grotere steden ook nog omliggende bezienswaardigheden die een ommetje waard zijn.

Het charmante Krakau

Sommige streken zijn een waar begrip geworden. Wandelliefhebbers kunnen naar de Franse en Spaanse Pyreneeën trekken. Ook de Sloveense Alpen zijn een ware streling voor het oog. Iets dichter bij huis, in Luxemburg, treft men ‘Klein Zwitserland’ aan. De bossen van Zweden en de fjorden van Noorwegen passen ook perfect in het plaatje. Hier zijn heuse rondreizen aan de orde.

Slovenië – een onontdekte parel

Het is een onmogelijke zaak om alle locaties samen te vatten in een inleidende tekst. Alleen in België al kan men perfect 20 noemenswaardige plaatsen beschrijven. In Europa kan men probleemloos honderden bezienswaardigheden beschrijven. We raden je aan om de informatie op deze site eens door te nemen. Voor je het weet werd de ideale bestemming gevonden en kan de Europa citytrip worden vastgelegd.

Tips bij het boeken van een citytrip

We zullen je op deze site niet enkel informeren omtrent mogelijke bestemmingen, maar we reiken je ook allerhande tips aan om het stadsbezoek te optimaliseren. Bij een mooie citytrip in Europa ervaart men allen hetzelfde probleem: het gebrek aan tijd. Er zijn te veel activiteiten en bezienswaardigheden en er is te weinig tijd om dit alles waar te nemen. Net daarom is het zo belangrijk om ter plaatse de tijd zo efficiënt mogelijk te spenderen. Wat vooronderzoek kan dus nooit geen kwaad. Alvast de twee voornaamste richtlijnen:

  • Denk goed na omtrent de eventuele bestemming. Zoals reeds gesteld zijn er een hoop mogelijkheden. Eigen interesses zullen grotendeels de plek bepalen, maar ook de beschikbare tijd is een belangrijke factor. De echte grootsteden – onder andere Barcelona en Lissabon – bezoekt men het best in 3 à 4 dagen en de ietwat kleinere steden – genre Nice en Bologna – doet men een dag minder aan. Idealiter is er veel tijd en kan men zaken gaan combineren. Neem op deze site de informatie door en wie weet vertoef je binnenkort zelf in een verbogen parel.
  • Mooie citytrips in Europa hoeft helemaal niet duur te zijn. Veel hangt af van de persoonlijke wensen. Vliegtickets richting het zuiden zijn vaak voor minder dan 50 euro (heen & terug!) beschikbaar. Ook een hotel kost geen fortuin meer, zeker niet indien men zal opteren voor een zogenaamde jeugdherberg. Samenvattend: Europa is prachtig en het kost geen hopen geld om alles te ontdekken.

Geen tijd te verliezen. Klik her en der wat rond, regel verlof, zoek een leuke bestemming uit en het aftellen kan beginnen. Binnenkort vertoef je namelijk zelf in een magische plek in Europa. In het menu van deze site is het mogelijk om tal van informatie door te nemen omtrent een hoop Europese bestemmingen. Ook lijstjes in verband met ‘romantische’ en ‘goedkoopste’ locaties kan men bekijken. We wensen je alvast veel succes tijdens de Europese verkenningstocht.

Ook interessant om te lezen:

top 10 citytrips Europa
top 10 romantische citytrips Europa
top 10 goedkope citytrips Europa

Goedkoop op citytrip in Europa?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be