Frankrijk is één van onze buurlanden. Het is het derde grootste land van Europa en hun motto is “vrijheid, gelijkheid, broederschap”. De hoofdstad is Parijs, de officiële taal is er Frans en je kan er met de euro betalen.

Het klimaat in Frankrijk

In het grootste deel van Frankrijk heerst een gematigd zeeklimaat. Daar heb je zowel in de zomer als in de winter geen extreme temperaturen. In de Alpen heerst een hooggebergteklimaat met het hele jaar door koude temperaturen en redelijk wat neerslag. Aan de zuidoostkust van Frankrijk heb je dan weer een mediterraan klimaat. Daar zijn de zomers heel wat warmer en droger dan in de rest van het land.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat valt er te doen?

Parijs, Frankrijk

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk. Door het midden van de stad loopt de rivier de Seine. Je kan erlangs wandelen of picknicken en er van het prachtige uitzicht genieten. Parijs is de stad van de liefde, dus vergeet zeker geen leuke date uit te stippelen met je reispartner! Een bezoekje aan de Eiffeltoren kan uiteraard ook niet ontbreken, dus smeer die kuiten alvast maar in zodat je de trappen kan trotseren.

Een andere leuke plaats in Frankrijk is de Mont Saint-Michel. Dit is een eilandje dat ongeveer een kilometer van het vasteland verwijderd ligt. Het is een getijdeneiland, wat wil zeggen dat het bij eb te voet te bereiken is, maar bij vloed enkel per boot. Tegenwoordig is er wel al een brug waardoor het eigenlijk altijd te voet bereikbaar is.

In Lyon heb je de Traboules. Dit zijn een soort van geheime weggetjes die doorheen de hele stad lopen. De meesten lopen onder de grond en werden vroeger gebruikt om sneller bij de nabije rivier te geraken. Nu zijn heel wat van de Traboules afgesloten. Deze worden dan gebruikt als kelder of opslagplaats. Toch zijn er ook nog die op privé-eigendom liggen en nog steeds gebruikt worden. Enkele gangen zijn ook open voor het publiek.  

Chemin de la Mâture is een uitgehouwen pad in een rots in de Franse Pyreneeën. Het werd in het jaar 1772 afgewerkt en oorspronkelijk gebruikt om hout te transporteren. Nu maakt het deel uit van een wandelpad dat van de Middellandse Zee tot de Atlantische Ocean door de Pyreneeën loopt. Cool!

Uiteraard valt er in Frankrijk nog veel meer te doen, maar dit was alvast een voorsmaakje. Zin gekregen om te vertrekken? Boek dan hier alvast je vakantie. Veel reisplezier!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be