Barcelona is de hoofdstad van Catalonië en de op twee na grootste stad van Spanje. De stad is natuurlijk bekend van grote toeristische trekpleisters zoals de Sagrada Familia, de Ramblas en Park Guell, maar de voetbalclub FC Barcelona is ook zeer geliefd in binnen- en buitenland. FC Barcelona speelt haar thuiswedstrijden in het reusachtige Camp Nou.

Het voetbalstadion biedt plaats voor bijna 100.000 mensen en is daarmee het grootste voetbalstadion van Europa. Het stadion is ook zeer populair onder dagjesmensen die het stadion eens willen bekijken wanneer er geen wedstrijd is. Je kunt er een rondleiding krijgen en je mag ook zelf een rondje maken door het stadion. Een dagtrip naar Camp Nou is een must tijdens een vakantie in Barcelona.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een prachtig museum

Als je een bezoekje brengt aan Camp Nou, dan kom je vanzelf in het museum terecht. In het museum kun je de vele prijzen bezichtigen die Barcelona in de loop der jaren heeft gewonnen door goede resultaten in de Champions League, de competitie en de Spaanse beker. In het museum vind je ook foto’s en herinneringen aan de echte legendes van het oude Barcelona, zoals Ronaldihno, Guardiola en Johan Cruijff.

Het stadion

Camp Nou

Als je alle prijzen hebt bekeken in het museum, kun je ook een kijkje nemen in het stadion en in de ruimtes waar de spelers vertoeven voor de wedstrijd begint. Het is een imponerend en massaal
stadion waar de echte voetballiefhebber minstens één keer geweest moet zijn. Het stadion ziet er wellicht een beetje oud uit, maar het ademt voetbal en dat is het belangrijkste in het Camp Nou.

Tijdens je bezoek aan het stadion kun je plaatsnemen op de plekken van de pers en je kunt dicht vooraan bij het veld komen nabij de dugouts. Je kunt ook een kijkje nemen in de kleedkamer van de
tegenstander en in de persruimtes waar de coaches na afloop de persconferentie moeten houden. In de mixed zone worden de interviews met spelers na afloop van de wedstrijd gehouden en hier loop je ook langs tijdens je bezoek aan het stadion. Na je bezoek ga je nog even langs de fanshop en kun je eventueel een shirtje kopen.

Openingstijden en tickets

Wanneer FC Barcelona een wedstrijd speelt kun je niet vrij rondlopen door het stadion. Je hebt wel de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het museum. Op normale dagen is het stadion geopend van
09:30 uur tot en met 19:30 uur. Het is verstandig om vooraf online tickets te bestellen, zodat je bij aankomst in het stadion niet in de rij hoeft te wachten om naar binnen te mogen. Voornamelijk tijdens het hoogseizoen kan het nog wel druk zijn in het stadion. Een ticket kost online € 25 euro en als je op de dag zelf een ticket koopt kost het je € 27,50 aan de kassa.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be