Moskou is de hoofdstad van Rusland en telt meer dan 12.500.000 inwoners.

In het Mausoleum van Lenin kan je het gebalsemde lichaam van Vladimir Iljitsj Lenin, de eerste premier van de Sovjet-Unie, bekijken. Hij stierf in 1924 en het huidige mausoleum werd in 1929 gebouwd. Voordien werden 2 houten mausoleums gebouwd in afwachting van het stenen exemplaar.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Iedereen kent het Kremlin in de hoofdstad, maar ken je ook het Izmaylovo Kremlin? Het is in pseudo-Byzantijnse stijl gebouwd en ziet eruit alsof het recht uit een sprookje komt. Je kan er trouwen, maar tegelijkertijd is het ook een soort pretpark en openluchtmuseum.

Het Standbeeld van Peter de Grote is een gigantisch monument met een hoogte van 98 meter. Het bestaat uit opeengestapelde boten waar Peter de Grote bovenop staat. Ondanks de indrukwekkende grootte, krijgt dit standbeeld veel haatreacties. In 2008 stond het zelfs op de tiende plaats op de lijst van lelijkste gebouwen ter wereld.

Diep onder de grond in Moskou ligt Bunker-42. Die werd in de 20ste eeuw gebouwd als bescherming tegen nucleaire aanvallen. De tunnels waren zo ontworpen dat 3.000 mensen er 90 dagen lang in konden overleven zonder naar buiten te gaan. Zo ver is het nooit gekomen, maar het is wel enkele jaren een militaire basis geweest. Tegenwoordig zijn de tunnels, die 65 meter onder de grond liggen, te bezoeken als museum.

TIP: Wil je graag op citytrip naar Moskou? Bekijk de aanbiedingen van Bebsy.be en Prijsvrij.be

Overige bezienswaardigheden

Kathedraal, Moskou

De Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods of de Greppel is zonder twijfel één van de meest unieke kerken in Moskou. Deze Russisch-orthodoxe kerk op het Rode Plein werd in 1555 gebouwd en wordt sindsdien beschouwd als het mooiste gebouw in de stad.

Een ander prachtig bouwwerk is de Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria. Deze neogotische kerk is de grootste katholieke kerk in Rusland en is één van de maar 2 geopende katholieke kerken in Moskou.

De Novodevitsjibegraafplaats is een gigantische begraafplaats bij het Novodevitsjiklooster waar verschillende auteurs, musici, acteurs, wetenschappers en nog veel meer bekende mensen begraven liggen. In totaal liggen er meer dan 27.000 mensen, dus je kan je wel voorstellen dat deze begraafplaats redelijk groot is. Het Novodevitsjiklooster zelf is ook heel impressionant en staat eveneens op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Rechts van de Moskvarivier liggen de Vorobyovy Gory of Sparrow Hills. Deze bergen zijn zo’n 220 meter hoog, wat ze meteen het hoogste punt van de stad maken. Er is een platform geïnstalleerd waar je een prachtig uitzicht over de volledige stad hebt. Je kan er ook het Lizhniki Stadium spotten waar de Olympische Zomerspelen in 1980 gehouden werden.

Beleef Moskou zelf door hier je citytrip te boeken bij Bebsy.be of Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be