Italië is een Zuid-Europees land, dat tussen Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië ligt. Het  bestaat uit het Apennijns Schiereiland dat eruitziet als een laars en een paar eilanden, waaronder Sicilië, Sardinië en Elba. De hoofdstad van Italië is Rome en de landstaal is Italiaans.

Het weer in Italië

Italië heeft over het algemeen een mediterraan klimaat. Dit wil zeggen dat de zomers er warm zijn en de winters mild. Overdag mag je tijdens de zomer zo’n 25 à 30 graden Celsius verwachten. Hoog in de Apennijnen regent het vaak en kan het ook behoorlijk sneeuwen. De Alpen en Dolomieten zijn perfect om ’s winters op skivakantie te gaan.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Op avontuur in de hoofdstad

Rome, Italie

In Rome valt veel te beleven. Eén van de indrukwekkendste bezienswaardigheden is het Colosseum. Dit amfitheater werd in de 1ste eeuw gebouwd en is nog steeds te bezoeken. Vroeger werd het gebruikt voor gladiatorgevechten, maar dat is nu gelukkig niet langer het geval. In de tribune konden meer dan 50.000 toeschouwers zitten, dus je kan je al voorstellen hoe groot dit monument is. Echt indrukwekkend!

Wie het Colosseum cool vindt, moet zeker ook een bezoek brengen aan het Forum Romanum. Dit plein was in de oudheid het centrum van Rome. Je kan er heel wat ruïnes van prachtige en impressionante gebouwen bewonderen.

De Trevifontein is nog iets dat je niet mag missen tijdens je trip. Deze fontein is zo’n 26 meter hoog en 22 meter breed. Redelijk indrukwekkend dus! Ze werd gebouwd in de 18de eeuw en is nu een populaire plaats voor toeristen. Geld in de fontein gooien brengt niet alleen geluk, de munten worden er ook jaarlijks uitgevist en de opbrengst gaat naar enkele goede doelen.  

Op avontuur in de rest van Italië

Pompeï is een Italiaanse stad die in het jaar 79 volledig bedekt werd met as door de uitbarsting van de Vesuviusvulkaan. In de 16de eeuw werd de plek herontdekt en in de 18de eeuw begon men met het opgraven. De stad staat uiteraard op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en geeft je een uniek beeld van de Romeinse levenswijze.

Zin in een wandelingetje? Dan kan je vanuit Amalfi door de Valle dei Mulini wandelen. Je start in het centrum van de stad en baant je dan een weg door de vallei. Onderweg zal je heel wat natuur en oude gebouwen zien. Je passeert ook heel wat rivieren en watervallen waar je terechtkan voor wat verfrissing. Als je het wandelpad helemaal naar boven volgt, bereik je een prachtig uitkijkpunt waar het zicht adembenemend mooi is.

Voor andere sublieme uitkijkpunten moet je in Cinque Terre zijn. Dit zijn 5 kustdorpjes die door een wandelpad met elkaar verbonden zijn. Je kan er ook met de trein heen, maar al wandelend zal je veel meer ontdekken.

Al helemaal zin gekregen om te vertrekken? Bekijk dan hier welke last minutes je nu kan scoren!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be