Veel Belgen kruisen op hoge snelheid door het noorden van Frankrijk. Ze moeten er alleen maar doorheen om de zuidkust te kunnen bereiken, maar de noordkust langs Het Kanaal is voor veel mensen niet interessant. Dit is jammer, want zo missen ze de Opaalkust, zoals deze regio ook wel bekend staat. Deze streek heeft een ongekende schoonheid, van een ander soort dan die je zal vinden in het zuiden.

Duinkerke

Als je langs de Belgische kust Frankrijk binnen komt rijden, kom je vrijwel direct op de Opaalkust. Een van de eerste steden die je zal tegenkomen is Duinkerke. Als de naam je bekend voorkomt dan zal het misschien komen doordat deze stad een hoofdrol speelt in een recente film. De film ‘Dunkirk’ vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van de evacuatie van het Britse expeditionaire leger vanuit Duinkerke. Dit was niet de eerste keer dat de stad oorlog zag, want in de eerste wereldoorlog lag het dichtbij het front. Deze oorlogsgeschiedenis zie je terug in de monumenten en musea in de stad. Deze zijn een bezoekje waard.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Calais

Iets verder naar het zuiden kom je de stad Calais tegen. Deze mooie stad heeft het eveneens zwaar te verduren gehad, door het oorlogsgeweld van de vroege 20e eeuw. Vandaag de dag is het echter een bruisende stad, die een belangrijk verbindingspunt vormt tussen Groot-Brittannië en het vasteland van Europa. Vanaf Calais kan je op een heldere dag de witte krijtrotsen van Dover, aan de overkant van Het Kanaal zien. Vanuit de haven is de bootreis naar Dover een relatief korte, met anderhalf uur. Als je de oversteek sneller wil maken dan kan je ook onder het water door gaan. Door de Kanaaltunnel hoeft de reis nu nog maar 35 minuten te duren. Ben je een actieve vakantieganger en gek op de natuur? Dan mag een trip naar Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez echt niet ontbreken.

 

Boulogne-sur-Mer

De volgende grote stad aan de Opaalkust is Boulogne-sur-Mer. Deze stad was al belangrijk in de tijd van de Romeinen, als grote vlootbasis. Zo’n oude stad moet wel een rijke geschiedenis hebben en dat is dan ook zo. Voor de komst van de Kanaaltunnel, was de stad een van de belangrijkste transporthavens van Frankrijk, voor passagiers. Iets verder terug in de tijd, was dit ook de plek waar Napoleon’s leger heen kwam. De reden daarvoor was dat dit de oversteekplaats zou worden bij een uiteindelijke invasie van Groot-Brittannië. Die invasie kwam echter nooit. Verspreid over de stad vind je verschillende oude bouwwerken, waaronder de ‘Onze-lieve-vrouwebasiliek’ en het Belfort van Boulogne-sur-Mer, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Uiteraard heeft de prachtige Opaalkust meer te bieden. Tussen deze grote steden in zijn verschillende kleine dorpen te vinden, die allen om hun eigen reden het bezoeken waard zijn. Een rondreis langs deze kust is dan ook altijd een goed idee. Als je eens van de gebaande paden af wil en die afslag naar deze kant van Frankrijk durft te nemen, dan zal je geen spijt hebben.

Le Touquet

Wat Knokke is voor de Belgische kust is is Le Touquet voor de Franse Opaalkust. Le Touquet wordt ook Paris-Plage genoemd precies omdat zovele Parisiens in het weekend en vakanties naar deze kustplaats afzakken om er aan het strand te liggen. Deze elegante badplaats biedt al meer dan honderd jaar strandplezier.  Maar er zijn ook prachtige wandelroutes in het gebied. Zoekt je een plek waar je gezellig kunt kuieren tussen authentieke villa’s, een casino, een vuurtoren en luxe hotels? Waar er een golfbaan is, een tennisclub, een vliegveld, enz. . Dan zal je houden van Le Touquet!

Comfortable overnachten langs de Opaalkust?

Zin in een comfortabel verblijf aan de Opaalkust? Bekijk dan snel het aanbod van Evancy. Evancy heeft een groot aanbod van mooie (luxe) appartementen en hotelresidenties met prachtig uitzichten. Je geniet van een échte vakantie.

Comfort en welzijn staan hoog aangeschreven bij de accommodaties van Evancy. Ze zijn dan ook gezellig en trendy ingericht en hebben allemaal een ingerichte keuken, zo zal het je van niets ontbreken.

Wil je nog een paar dagen ontspannen aan de Opaalkust? Boek dan snel je vakantie bij Evancy.

 

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be