Wat is er nu heerlijker dan reizen door een fraai landschap, terwijl je onderweg leuke steden aandoet en geniet van heerlijke gerechten en dranken? Klinkt dit je als muziek in de oren, dan is touren door de Champagnestreek absoluut iets voor jou. Deze Franse streek, die loopt van de Marne tot de Aube, is natuurlijk de plek waar de drank champagne vandaan komt. Echte champagne kan alleen uit deze streek komen, omdat de naam exclusief voorbehouden is aan het gebied rondom Reims. Het zal je dan ook niet verbazen dat een vakantie in deze streek grotendeels in het teken staat van heerlijk eten en drinken. Een vakantie voor de echte levensgenieter.

Bezoek de befaamde Champagnehuizen

Ga je naar deze streek, dan kun je dat simpelweg niet doen zonder een of meerdere van de befaamde champagnehuizen te bezoeken. Een bezoek aan zo’n huis staat garant voor een culinaire topdag, maar het is ook leerzaam. Want weet je wat champagne precies is en hoe dit wordt gemaakt? Tijdens een rondleiding leer je hier alles over en zie je met eigen ogen waar deze luxe drank vandaan komt en hoe deze wordt gemaakt. Uiteraard kun je afsluiten met wat heerlijke glazen champagne en een smakelijke lunch of diner. Onder andere het Champagnehuis Dom Pérignon is een populaire attractie.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Emmer met flessen Champagne

Meer dan drank alleen

De streek heeft meer te bieden dan drank alleen. Je kunt hier gerust een aantal dagen verblijven of je complete vakantie spenderen, want er zijn interessante steden te bezoeken. Rijd bijvoorbeeld naar het eeuwenoude Reims. Deze stad met 180.000 inwoners biedt meer dan genoeg bezienswaardigheden en vermaak voor een hele dag of zelfs meerdere dagen.

De stad heeft maar liefst drie bouwwerken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan: de Basiliek van Sint-Rémi, het Paleis van Tau en de Romeinse triomfboog Porte Mars. Ook liggen in de stad overblijfselen van een voormalig stratencircuit. Het is een bijzonder gezicht om in de stad nog tribunes en een pitcomplex te zien staan. Hoewel het circuit permanent gesloten is, zorgt een speciale stichting ervoor dat sommige elementen behouden blijven. Reims is een prachtige stad om te bezoeken. Na jarenlange renovatiewerkzaamheden zijn de belangrijkste oude bouwwerken van de stad namelijk weer teruggebracht in een uitstekende staat.

Een andere mooie stad om te bezoeken is Troyes, een stad waar de rivier de Seine dwars doorheen stroomt. Troyes is een zeer oude stad: de ontwikkeling van de eerste stadsdelen begonnen al voor Christus. Uiteraard zijn deze niet bewaard gebleven, maar het geeft wel aan hoeveel historie er in deze stad te vinden is. Troyes is een kleine stad met zo’n 60.000 inwoners en daarmee perfect voor een stadswandeling.

Touren en hoppen

Wie de Champagnestreek bezoekt, blijft zelden op een plaats. Dat is logisch, want overal in de streek zijn dingen te doen en te bezichtigen. Er is ook een speciale champagneroute die staat aangegeven langs de wegen. Ideaal wanneer je met de auto door deze streek trekt. Onze tip is dan ook om te zoeken naar meerdere accommodaties voor enkele overnachtingen. Trek rustig de streek door en ontdek alle prachtige natuur, geweldige lokale restaurantjes, sfeervolle kleine hotels en natuurlijk de diverse champagnehuizen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be