Brugge kent veel voordelen. Het is een mooie, gezellige stad, waar je een leuke wandeling kunt maken en flink bier kunt drinken. Het ligt bovendien op relatief korte afstand; vanuit Vlaanderen ben je er zo en vanuit Nederland is Brugge ook goed te bereiken. Maar wat kun je er zoal doen?

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een wandeling maken door Brugge

Brugge heeft mooie, authentieke straatjes. Daarom valt het zeker aan te raden om een grote wandeling door de stad te maken. Vergeet tijdens je wandeling vooral niet langs de Grote Markt, het Gruuthusemuseum, Belfort, of het Stadhuis van Brugge te lopen.

Loop ook even langs de molens, aan de promenade Kruisvest. Je vindt hier de Sint-Janshuismolen, de Bonne-Chièremolen, de Nieuwe Papegaai molen en de Koeleweimolen. De Nieuwe Papegaai molen heeft trouwens een bijzonder kleurtje: roze.

Het museum bezoeken

Natuurlijk kun je niet op citytrip zonder wat van de geschiedenis en cultuur mee te krijgen. In Brugge zijn allerlei soorten musea. Zelfs voor foodies is er een museum te vinden. Veel musea zijn gratis te bezoeken met de zogenaamde Brugge City Card. Zo’n kaart is 48 of 72 uur geldig. Je betaalt hiervoor 46 of 49 euro.

Bijzondere musea zijn het Choco-Story museum, het Diamantmuseum, de Salvador Dali expositie, de Picasso expositie en geloof het of niet, maar er is zelfs een frietmuseum.

Een boottochtje maken

Boottocht Brugge

Niet voor niets wordt Brugge ook wel ‘Het Venetië van België’ genoemd. Je kunt hier dan ook een prachtige rondvaart maken. Verschillende rondvaarten worden overal in de stad georganiseerd en het is zeker een aanrader om aan een rondvaart mee te doen. De stad is namelijk mooi om doorheen te lopen, maar vanaf het water heb je een nog beter uitzicht!

De Begijnhof ten Wijngaerde bezoeken

Als je naar het Minnewaterpark in Brugge gaat, zie je daar ook de Begijnhof ten Wijngaerde. Dat is een verzameling van witte huisjes. Rond de huisjes ligt een enorm park, waar de bomen erg scheef staan. Aan de zijkant van het park staat een gotische kerk.

Vanuit het Minnewaterpark kun je het Begijnhof betreden door het bruggetje over te steken. Je kunt dan zo door de toegangspoort lopen. Het lijkt dan net alsof je in een sprookje terecht komt.

Bier proeven

Bier hoort natuurlijk bij Brugge. Hier moet je wel de Brugse Zot drinken, want Brugge zonder bier zou te zot voor woorden zijn. Waar scoor je het beste biertje van deze stad? Waarschijnlijk is Brouwerij de Halve Maan een goede suggestie. Daar krijg je eerst een rondleiding door de brouwerij en aan het eind krijg je een lekker koud biertje. Zo leer je ook nog eens iets leuks.

Voor wie niet bekend is met het Brugse bier: de Zot is een vrij pittig biertje. Het heeft een hoge gisting en is gebaseerd op mout, hop en speciale gist. Zeker eens proberen als je in Brugge bent!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be