Brussel is een grote shopstad. Helaas moeten we er wel meteen bijzeggen dat het in de grootste winkelstraten van Brussel moeilijk is om betaalbare winkels te vinden. Zeker omdat veel luxe merken en winkels zich in deze straten hebben gevestigd. Gelukkig is alleen kijken ook leuk. Daarom een overzicht van de grootste en belangrijkste winkelstraten van Brussel.

Brussel shopping

Nieuwstraat

De Nieuwstraat is een van de meest geliefde (en duurste) winkelstraten van Brussel. In het Frans noemt men deze straat de ‘Rue Neuve’. Het is een lange straat, die van het Rogierplein naar het Muntplein loopt.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een grappig feitje: in het bordspel Monopoly is de Nieuwstraat de duurste straat. Het is dan ook vergelijkbaar met de Nederlandse Kalverstraat. In de Nieuwstraat in het echte leven vind je het overdekte winkelcentrum City 2, een winkelcentrum dat het bezoeken zeker de moeite waard is.

Antoine Dansaertstraat

In de Antoine Dansaertstraat vind je vooral veel kleinere zaakjes. Als je een modefreak bent, zit je hier aan het goede adres. Hier zitten namelijk veel beginnende ontwerpers. Je hebt hier wel een goedgevulde portemonnee nodig, want alles is hier duur. De straat is bekend geworden door designers en stylisten als Ann Demeulemeester en Dries Van Noten. Doordat zij zich in deze buurt vestigden, blijven er nieuwe modeontwerpers nieuwe winkels openen.

Naast designers vind je ook veel modehuizen, stylisten en juweliers. Na een dagje shoppen (of alleen kijken) kun je lekker eten in een van de gezellige restaurants in deze straat.

Louizalaan

De Louizalaan (of: Avenue Louise) staat bekend als ‘de Champs-Elysées van Brussel’. Deze laan werd gelegd door Koning Leopold II, die deze laan vernoemde naar zijn oudste dochter: prinses Louise. In de straat vind je vandaag de dag veel exclusieve kledingwinkels, beauty stores, juwelen en accessoires.

Hadden we net nog een aanrader voor modefans, hebben we nu iets voor de liefhebbers van bekende auto’s: er zit in de straat een dealer van McLaren. Alleen al het bekijken van de auto’s zal je hart sneller doen kloppen.

Waterloolaan

De Waterloolaan is een klassieke winkelstraat met luxe winkels in Brussel. Het is een van de meest prestigieuze promenades van Brussel. Vroeger was deze laan alleen bedoeld voor de mensen in hogere kringen. Ze gingen naar mooie cafés en prachtige theesalons. De veelvuldige restaurants draaiden op volle toeren.

Vandaag de dag doet veel in de straat ons nog steeds aan vroegere tijden denken. Je vindt hier bijvoorbeeld het Hilton hotel: een van de belangrijkste hotels van Brussel. Vooral zakenmensen en de wat rijkeren onder ons verblijven hier graag. Je zult dan ook geregeld gefortuneerde toeristen tegenkomen die gaan shoppen bij bijvoorbeeld Christian Dior, Ralph Lauren, Giorgio Armani, Louis Vuitton, Chanel of Gucci.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be