Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Gelegen iets ten zuiden van Barcelona aan de Middellandse Zee is dit een stad die steeds populairder wordt bij toeristen. Naast het strand heeft deze stad ook veel cultuur, architectuur en lekker eten te bieden. Ook zijn er vanaf deze stad veel leuke dagtrips naar omliggende steden en dorpjes te maken. Tijd dus voor een citytrip Valencia! Maar in dit artikel richten we ons op de stad zelf en geven we je een prachtige wandelroute om een aantal hoogtepunten van de stad te kunnen bezichtigen.

Estación del Norte

De wandelroute begint bij het Estación del Norte, een treinstation uit 1917. De buitenkant van dit indrukwekkende gebouw ziet eruit als een kasteel met verschillende Art Nouveau elementen. In dit station vind je ook een toeristische dienst waar je meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden in de stad kunt vinden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Als je het station uitgaat, zie je het Plaza de Toros aan je rechterhand.

Plaza de Toros

Plaze de Toros Valencia

Dit enorme gebouw dat geïnspireerd is op het Colosseum werd gebouwd tussen 1850 en 1859. Dit is een van de grootste arena’s voor het stierenvechten in Spanje. Ook voor mensen die niet van stierenvechten houden is de architectuur van dit gebouw zeker het bewonderen waard.

Steek vanaf hier de Carrer de Xátiva over en loop 210 meter richting het noorden tot je bij de Carrer de Ribera bent.

Plaça de l’Ajuntament

Dit ‘stadhuisplein’ van Valencia heeft een fontein met bloemen en planten in haar centrum die ‘s avonds prachtig verlicht worden. Ook vind je rond dit plein de belangrijkste administratieve gebouwen van Valencia.

Ga vanaf de noordoostelijke hoek van het plein de Carrer de les Barques in. Na ongeveer 130 meter vind je de volgende bestemming aan je linkerhand.

Teatro Principal de Valencia

Castellon Teatro Principal theatre Valencia

Dit enorme theater is het belangrijkste centrum voor podiumkunsten in de stad. In 1832 werd dit theater voor het eerst in gebruik genomen en is gebouwd in neoklassieke stijl. Maar ga vooral ook even naar binnen om de fresco’s van de Valenciaanse schilder Ramón Stolz in de hoofdzaal te bekijken.

Ga rechtdoor vanaf het teatro, steek de Carrer Colón over en neem Carrer de Don Juan de Austria tot je de volgende bestemming ziet aan je linkerhand.

Mercado Colón

Deze overdekte markt bevindt zich in een indrukwekkend, modernistisch gebouw. Het werd gebouwd tussen 1914 en 1916 naar het ontwerp van architect Francisco Mora Berenguer. Het werd gerenoveerd in 2003. Op deze markt vind je tal van winkels, eetstalletjes en café’s. De perfecte plek dus om even bij te komen na je stadswandeling.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be