Wat is er nou leuker dan eens in de zoveel tijd een weekendje weg te gaan naar een leuke stad? Het grote voordeel is dat dit niet eens zoveel hoeft te kosten! Met de prijsvechter vliegtuigmaatschappijen binnen Europa heb je soms al voor 50 euro een leuke retourvlucht naar een mooie stad te pakken.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Neem bijvoorbeeld de stad Dublin. Met de budgetmaatschappij Ryanair vlieg je hier voor minder dan 50 euro heen en weer terug. Dublin is de hoofdstad van Ierland en hier heb je ontzettend veel leuke dingen om te doen. In deze stad in het Oosten van Ierland heb je een overvloed aan pubs en je kunt er ook heerlijk shoppen. Omdat het in Ierland relatief vaak regent is het verstandig om rond in de zomerperiode een bezoekje te brengen aan de stad. Dan is de kans op regen het kleinst. Tijdens je bezoek aan de stad is het bijvoorbeeld leuk om een fiets te huren en lekker op je gemakje heel Dublin te verkennen.

De bezienswaardigheden

Dublin staat bekend om de mooie gebouwen die er in de stad te vinden zijn. Als je een fiets hebt gehuurd dan kun je alle gebouwen goed bekijken en echt een mooie indruk van de stad krijgen. Er zijn ontelbaar veel kerkjes te vinden in deze Christelijke stad en soms lijkt het erop alsof je terug in de tijd gaat als je langs al deze gebouwen fietst. Je moet zeker een kijkje nemen bij het Dublin Castle, de Christ Church Cathedral en de St. Patrick’s Cathedral. Dit zijn echt typische Ierse bouwwerken die tekenend voor de stad zijn.

Dublin heeft een klein en compact centrum en daarom is het een goed idee om een fiets te huren. Het huren van een fiets kost je ongeveer 5 euro voor een 3-daagse pas. Als je een weekendje weg gaat naar Dublin dan kun je voor een zeer voordelige prijs een fiets huren om alle bezienswaardigheden te bezichtigen per fiets.

Dublin shoppen

Shoppen in Dublin

Voor de shopliefhebbers is Dublin ook een goede reisbestemming. In de populairste winkelstraat van Dublin genaamd ‘Grafton Street’, kun je jezelf zeker wel vermaken. Je vindt hier een ruim winkelaanbod met luxe winkels zoals Chanel en ook de goedkopere warenhuizen zoals H&M zijn gevestigd in de winkelstraat. In Grafton Street zijn er ook veel mogelijkheden om lekker een vorkje te prikken en een bakje koffie te doen.

Er heerst een leuk sfeertje in deze winkelstraat want er zijn ook veel straatmuzikanten die zorgen voor vertier tijdens het winkelen. Naast de talloze souvenirwinkeltjes heb je ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het shoppingcentrum van 3 etages hoog. Aan het einde van Grafton Street zit het Stephen Green’s Shopping Centre. Hier kan je voornamelijk sieraden, tasjes en leuke kleding kopen. De ideale plek voor de shopaholic dus!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be