Net zoals in veel andere Belgische steden heeft ook Hasselt een overvloed aan activiteiten om te doen. Ook op culinair gebied heeft Hasselt erg veel te bieden. Daarnaast zijn er musea, restaurants, tuinen, parken en eigenlijk alles dat je nodig hebt voor een geslaagde citytrip. We maken een rondje door Hasselt en bekijken van alles wat. Veel plezier!

Vrouwen in het Modemuseum

Niet alleen voor vrouwen maar wel door vrouwen. Het Modemuseum laat verschillende collecties mode zien welke door vrouwelijke ontwerpers zijn ontworpen. Verschillende collecties die terug de tijd in gaan, tot wel 1745. Maar ook de moderne kleding tot 2010 is te bekijken in het museum, toch indrukwekkend om te zien wat er veranderd is in bijna 300 jaar mode ontwerpen. Ook voor kinderen is dit een leuk uitstapje. Je kunt ze laten zien wat in de mode was toen papa en mama jong waren, maar ook wat hun opa’s en oma’s vroeger droegen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een wijntje op een wijndomein

Er is een mooie wijngaard met een schitterend uitzicht op Abdij Marienhof, die zeker een bezoek waard is. Het is een leuke ervaring om er een rondleiding te volgen met aansluitend een wijnproeverij. De perfecte ondergrond van de wijngaard van klei, zand en kalk zorgt ervoor dat er jaarlijks heerlijke witte en rode wijnen worden geproduceerd. Het is mogelijk om bij de proeverij een broodmaaltijd te eten. De eenvoud en de persoonlijke aandacht maken van deze rondleiding in Hasselt een leuke ervaring.

Beleef mijnen op een nieuwe manier

Hasselt mijnen

In het energiegebouw wordt de C mine expeditie gestart. Je daalt af tot 6 meter diepte waar je heel wat verrassende installaties te zien krijgt. Je kunt zelf aan de slag gaan in de interactieve mijncel, door het bedienen van hendels en knoppen produceer je een eigen mijn “sound”. Zet een mijnhelm op je hoofd en bezoek virtueel de mijnen uit de jaren ‘50. De beklimming van het gigantische en authentieke schachtbok van 60 meter hoog is het hoogtepunt van deze expositie. Op 15 meter hoog is er een stop voor als je 60 meter toch iets te hoog vindt. Het prachtig gerenoveerde plein is de moeite waard om met beide beentjes op de grond te blijven.

Er zijn verschillende thema’s waar je aan deel kunt nemen. In de ventilatietunnel hoor je het verhaal van een mijnwerker die zijn geliefde heeft achter moeten laten. Je voelt letterlijk de wind uit de propeller komen. De gevolgen van een gaswolk komen tot uiting in thema “de gaswolk”. Als bezoeker word je verleidt door de wolk, maar pas op want de wolk kan van onschuldig en lief ineens zeer gevaarlijk worden. In “de uitgestrektheid” ervaar je niet alleen de diepte van de gangen maar ook de breedte. Soms zie je een lichtje bewegen in de tunnel, het is een mijnwagen met een mijnwerker erop.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be