Iedereen heeft wel eens een rondleiding met een bus gemaakt, rijdend verken je de stad en kom je langs de bezienswaardigheden of evenementen. Maar in Rotterdam hebben ze een spectaculaire bus die ook door het water heen kan varen. De amfibiebus is meer dan alleen maar rondrijden, ervaar deze unieke rit en vaar met ons mee door Rotterdam.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Vanaf de Parkhaven vertrekt de bus voor een rondleiding door de stad, door de Maastunnel naar Rotterdam Zuid. Bij de Maas aangekomen weet je niet wat je meemaakt, de bus maakt een enorme duik het water in! Varend in de Maas vaar je langs de schitterende skyline die Rotterdam heeft. De parkhaven is het eindpunt van de hele leuke en aparte ervaring. Zoals je begrijpt, is dit zeker een uitje voor het hele gezin. Kinderen vinden het geweldig om met de bus het water in de plonzen.

Hop On – Hop Off tour

Kun je niet kiezen welke bezienswaardigheid je wilt gaan bekijken? Dan neemt de Hop On – Hop Off tour je deze zorg uit handen. De bus neemt je namelijk mee langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Rotterdam. De kubuswoningen, de markthal, en de Euromast, je komt overal langs. Je kunt ook eventueel uitstappen om je tour te voet te vervolgen, of om iets te bezichtigen. Hierna stap je gewoon weer in wanneer er een nieuwe bus voorbij komt. Dat is het Hop On – Hop Off concept.

Dagelijks vertrekt de bus vanaf het Centraal Station en doet hierna 5 haltes aan. De planning is dat er iedere 30 minuten een bus bij de haltes komt, maar door verkeersdrukte of andere activiteiten kan dit niet worden gegarandeerd.

Vaar mee met Spido

Vanaf de voet van de Erasmusbrug kun je het hele jaar door een rondvaart maken met de Spido boot. Tijdens de rondvaart krijg je een goede indruk van de containerhavens van Rotterdam. Regelmatig zijn er ook andere rondvaarten te boeken zoals een Bridgetocht of een Valentine Dinner Cruise. De zomeravond touren in juli en augustus zijn uitgebreider en duren 2,5 uur. Voor groepen tot 200 personen kun je deze rondvaarten ook boeken.

Stoomschip Rotterdam

Dit is het grootste stoomschip wat ooit in Nederland is gebouwd. Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam. Tussen 2005 en 2008 is het jaren ’50 interieur zoveel mogelijk teruggebracht in de oude staat en glorie. Tegenwoordig bevindt zich aan het voormalige cruiseschip een 4 sterren hotel. 254 hotelkamers in drie verschillende thema’s: “Manhattan’, “Bahamas” en “Original”. De kamers zijn ingericht met de ontwerpstijl uit de vijftiger jaren.

Bike & Bite tour

Rotterdam fiets

Deze fietstour is een leuke combinatie om langs de bekendste bezienswaardigheden te komen en om de lekkerste culinaire hapjes van Rotterdam te proeven. Een gids neemt je mee naar de wat minder bekende plekken van de stad. Onderweg drink je een kopje koffie in de Hofbogen, of in de huiskamer van de Nieuwe Binnenweg een lekker soepje. De fietstocht start bij de Erasmusbrug, de prijs is inclusief alle drankjes en hapjes. Een privégids is mogelijk vanaf 6 personen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be