Zodra je arriveert op Václav Havel International Airport in Praag, heb je meerdere opties om naar de stad of naar je hotel te gaan. Het vliegveld ligt op ongeveer vijftien kilometer ten noordwesten van het centrum, wat neerkomt op ongeveer 30 minuten met een taxi. Met de bus of met de metro ben je er ook in ongeveer een half uur. Hoe je precies kunt reizen in Praag, leggen we je uit.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Prague Airport Shuttle of met de taxi?

Bij het vliegveld stopt een Mercedes Benz shuttle bus. Deze bus deel je met acht andere passagiers. Het zijn dus kleine busjes, die ieder elk half uur langskomen om je rechtstreeks naar het hotel te brengen. Hierdoor hoef je dus niet meer met koffers te slepen. Het nadeel van de busjes zijn de lange wachttijden voordat je bij je eigen hotel bent, als je de laatste bent. Het voordeel is dat je daardoor wel veel van Praag ziet.

Je kunt ook de voorkeur geven aan een taxi. In dat geval betaal je meer dan in zo’n busje, maar je bent er niet per se sneller door. In Praag maakt iedereen namelijk gebruik van dezelfde weg.

Airport Express Bus

Dit klinkt al wat luxer, maar is eigenlijk niet echt een betere oplossing: de Airport Express Bus. Deze stopt onderweg twee keer en brengt je rechtstreeks naar het metrostation Dejvická. Je kunt ook direct naar Masarykovo, wat het treinstation is. Praha Hlavní nádraží is het centraal station en een van de bestemming van de bus. Het is niet sneller dan de gewone bus, maar wel duurder.

De lijnbus nemen

Je kunt het goedkoopst van het vliegveld naar de stad komen door lijnbus 119 te nemen. Je stapt dan uit bij het metrostation Veleslavín en neemt vervolgens metrolijn A naar het centrum. Als je een kaartje koopt, is deze geldig voor zowel de bus als de metro. De bus rijdt iedere 5 tot 20 minuten, afhankelijk van het tijdstip. Als je hotel vlakbij metro lijn B ligt, kun je het best bus 100 tot Zlicin Metrostation nemen.

Praag transport

Een privé taxi boeken

De snelste manier om van het vliegveld naar je hotel of appartement te komen in door een taxi te nemen. Dit is een wat duurdere optie, maar wel een zeer comfortabele optie. De taxi’s staan buiten voor de aankomsthal. Reken op een reis van ongeveer 25 tot 30 euro.

Je kunt via TaxiTender bekijken wat een rit ongeveer kost. Je kunt dan ook meteen boeken, zodat je geen stress hebt om de beschikbaarheid. Oplichting met taxi’s is een groot probleem in Tsjechië, dus is het gebruik van een dergelijke website wel zo handig. Je chauffeur haalt je op de afgesproken tijd en het afgesproken tijdstip op. Zo kom je dus altijd veilig aan op de plaats van bestemming.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be