Normandië is een prachtige regio in Frankrijk met een rijke maar trieste geschiedenis. Je zult al snel aan de oorlog denken wanneer je de naam van de regio hoort. Je kunt er natuurlijk veel over de oorlog leren tijdens je bezoek, en het leven van de mensen gedurende deze moeilijke periode. Maar er is nog veel meer te doen, waardoor je er een complete vakantie van kan maken met rust, cultuur, geschiedenis en plezier. We geven je hierbij vijf tips waarmee je deze mooie regio kunt ontdekken.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Tip 1: Voor natuur en rust ga je naar de Perche

Dit natuurpark, gelegen in het zuiden van Normandië, is zeker een bezoek waard. Met zijn circa 182.000 hectare valt er genoeg te bezoeken! Je kunt hier wandelen of fietsen, en natuurlijk mooie foto’s maken. Naast de grote en uitgestrekte bossen zijn er ook kleine dorpjes, grote landhuizen, en prachtige kastelen in de buurt. Je kunt je bezoek dus goed combineren met een bezoek aan deze plaatsen.

Er zijn diverse wandelroutes helemaal voor je uitgestippeld. Het is tevens mogelijk om een slaapgelegenheid te vinden, zodat je de volgende dag verder kunt gaan met het bezoeken van dit natuurgebied.

Tip 2: Côte Fleurie

Voor een romantisch en pittoresk uitje ga je naar de Côte Fleurie, in de monding van de Seine. De dorpjes en havenplaatsjes zijn prachtig, en houden je zonder problemen één of meerdere dagen bezig. Ook zijn hier stranden te vinden, al is het water er vaak nogal fris. De meest bekende badplaatsen uit dit gebied zijn Trouville en Deauville. Het schijnt dat hier vroeger veel bekende mensen kwamen genieten van de zomer.

Tip 3: Bijzonder Etretat

Etretat

Voor prachtige stranden met zicht op indrukwekkende rotsen, ga je naar Etretat. Bij de Côte d’Albâtre kun je de kalkrotsen bewonderen vanaf je handdoek op het zand. Ook een boottocht langs de kust is hier een echte aanrader!

voor een geweldig uitzicht breng je een bezoek aan de Jardins d’Etretat, de tuinen. De tuinen zijn ingericht in Japanse, moderne en exotische stijl, een zeer aparte combinatie die je niet zo snel ergens anders tegen zal komen. Voor toegang betaal je als volwassene tussen de € 8,80 en € 10,70 afhankelijk van de periode. Maar eenmaal genietend van het uitzicht zul je hier geen spijt van krijgen.

Tip 4: Arromanches-les-bains

Op 6 juni 1944 was dit de plaats waar de Slag om Normandië plaatsvond. Om wat meer te leren over de geschiedenis van deze regio, maar ook van Frankrijk zelf, raden we het aan om deze plaats toe te voegen aan je lijst met bezienswaardigheden. Het is tevens een mooi gebied om te wandelen.

Tip 5: Omaha Beach

Een bezoek aan Omaha Beach zul je niet snel vergeten. Het behoort namelijk tot de invasiestranden van 6 juni 1944. Er zijn veel Amerikaanse soldaten overleden op deze dag op Omaha Beach, waardoor de plaats de bijnaam ‘Bloody Omaha’ heeft gekregen. Hier vlakbij is een Amerikaanse militaire begraafplaats met maarliefst 9387 grafstenen. Een emotionele plaats waar we worden herinnerd aan onze vrijheid.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be