Ook mensen met een beperking hebben zo nu en dan de behoefte om eens op stap te gaan. Leuven is hier een heel geschikte stad voor. Deze Belgische stad heeft namelijk Leuven+; een vereniging van gediplomeerde en enthousiaste gidsen. Zij zijn allemaal erkend door Toerisme Vlaanderen en hebben aangepaste rondleidingen uitgewerkt. Zo kunnen ook mensen met een visuele beperking, een verstandelijke beperking, een fysieke beperking en rolstoelgebruikers genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ruim aanbod

Leuven+ heeft een ruim aanbod aan rondleidingen en deze zijn allemaal geschikt voor mensen met een auditieve beperking. Eventueel kan er gebruik gemaakt worden van digitale hulpmiddelen zoals een QR-code voor smartphones en een aangepaste articulatie voor liplezen. Bij de aanwezigheid van een doventolk zal de gids het tempo aanpassen. Blinden of slechtzienden zijn echter aangewezen op andere zintuigen. Zij kunnen niet visueel de stad verkennen en daarom is ‘Leuven Horen en Voelen’ de perfecte oplossing. Tijdens deze rondleiding kun je hoogtepunten van de stad ervaren door te luisteren, te ruiken en te tasten.

Diverse soorten rondleidingen

Leuke aanraders voor mensen met een auditieve beperking zijn: Leuven bierstad, Leuven voor beginners, slingeren door Leuven met ‘de zonnetrein’ en fietsen langs de vaart. Deze rondleidingen zijn ook geschikt voor mensen met een fysieke beperking en voor rolstoelgebruikers.

Leuven bierstad

Leuven bierbrouwerijen

Je leert van alles over ‘Leuven als bierstad door de eeuwen heen’. De gids vertelt verhalen en wetenswaardigheden over het brouwen van bier. Natuurlijk blijft het niet alleen bij verhalen. Alle deelnemers mogen ook proeven van heerlijk streekbier.

Leuven voor beginners

Op locaties die voor rolstoelgebruikers toegankelijk zijn, maak je kennis met het middeleeuwse verleden van de stad. Tevens informeert de gids je over het oorlogsverleden en het hedendaagse leven in Leuven.

Slingeren door Leuven met ‘de zonnetrein’

Deze trein wordt uiteraard aangedreven door zonne-energie. Hij rijdt langs de mooiste plekjes van Leuven en langs de belangrijkste historische gebouwen. Ook het Groot Begijnhof en de Abdij van Park kunnen tijdens de rit aangedaan worden. Deze plekken liggen wat verder weg en zijn dus moeilijk per voet bereikbaar. Personen met een rollator of een manuele rolstoel kunnen mee in deze trein.

Fietsen langs de vaart

Voor deze tocht dienen deelnemers over eigen vervoer te beschikken. De tocht gaat zo’n 20 kilometer langs de vaart en onderweg vertelt de gids het verhaal van het kanaal Leuven – Mechelen. Tevens kom je meer aan de weet over het dagelijks leven van de schippers en zie je kunstwerken op het kanaal. Uiteraard wijst de gids je onderweg ook op de prachtige fauna en flora.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be