Als je nog nooit in Luik bent geweest, wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de stad ontdekken in de wellicht korte tijd die je er doorbrengt. Of je er nu een weekendje heen gaat of een dagje ervoor op en neer rijdt: er is een leuke manier om de stad te verkennen als je samen met anderen één of meerdere smartphones tot je beschikking hebt. Dit is een leuk uitstapje voor gezinnen en vriendengroepen, maar kan ook als teambuilding activiteit voor collega’s werken.

GEOteam

GEOteam is een bedrijf dat zich specialiseert in GPS applicaties, en ze hebben daarbij meerdere applicaties ontwikkelt voor meerdere steden. Luik valt hier ook onder, en via de app kom je op leuke plekjes en leer je leuke feitjes over de plekken die je bezoekt. Er zijn enkele applicaties die beschikbaar zijn voor groepen vrienden of families die de stad komen bezoeken. Er zijn ook mogelijkheden voor vrijgezellen en collega’s onder elkaar.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

City Adventure

Dit spel leidt je subtiel en rustig door de stad van Luik. Naar bekende plekken, maar ook minder bekende plekken en gebouwen. Je probeert verschillende checkpoints te passeren en op iedere locatie krijgt je een nieuw raadsel of wordt er een vraag gesteld, die je dient op te lossen of te beantwoorden. Je scoort extra punten door bijvoorbeeld video of foto opdrachten. Dit spel valt met meerdere teams te spelen voor extra competitiviteit.

Luik shopping

Sherlock Kids

Voor de kinderen is dit extra spannend, aangezien deze tegenwoordig niet meer van een smartphone zijn te scheiden. Er is een misdaad gepleegd en in dit spel dien je deze op te lossen. Je krijgt een handjevol verdachten en je loopt door de stad op zoek naar aanwijzingen en getuigen. Virtueel kun je deze getuigen spreken en betalen voor meer informatie, om zo uiteindelijk genoeg bewijs te verzamelen om de dader te vinden. Ook dit spel kan met meerdere teams worden gespeeld, waarbij je elkaar kunt saboteren en het nog spannender maakt. Dit is erg leuk als verjaardagsfeestje bijvoorbeeld, of voor een familiereünie.

Dr. Crypto’s Escape

Het laatste spel dat je kunt spelen met vrienden of familie is Dr. Crypto’s Escape. Op verschillende locaties in de stad zijn er mensen opgesloten en die moet jij zien te bevrijden! De kamers zijn enkel te openen door puzzels op te lossen en door de uiteindelijke combinatie te vinden die het slot open maakt. Je krijgt per gijzeling 15 minuten de tijd en krijgt extra virtueel geld als het je vlot doet, maar het kost je geld als je hints koopt of als je het fout doet. Kort gezegd: bevrijd de gegijzelde personen, vang de gijzelaars en los veel puzzels op terwijl je heel Luik ontdekt!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be